Antalya Hızlı Okuma Kursu

Antalya  Hızlı Okuma Kursu

Okurken “Ne zaman bitecek?” diye düşünmek yerine, okuyacağınız diğer metinleri düşünmeye başlarsınız.
 
Unutmayın, günün birinde anlayarak hızlı okumayı kesinlikle öğreneceksiniz.

Hızlı okuma tekniklerini öğrenmeden önce hızımızı engelleyecek frenleri öğrenmemiz, öncelikle bizi yavaşlatan bu frenlerden kurtulmamız gerekmektedir. Bu frenler şimdiye kadar yanlış öğrendiğimiz okuma bilgileridir. Bu yanlış alışkanlıklarımızı terk etmeden okumamızı hızlandırmamız çok güç olacaktır. Bunları birer alışkanlık olduğu için birden değiştiremeyiz.

Hızlı okuma tekniği nedir?

Hızlı okumanın yüzmek, kayak yapmak ve on parmak daktilo yazmak gibi psikomotor bir becerinin geliştirilmesine dayanıyor. İnsan gözünün 180 derecelik bir fark etme alanı var. Bir kelime ise, bunun yalnızca yüzde 2-3'üne denk geliyor. Halbuki, göz, çok daha geniş bir alanı algılama kapasitesine sahip. Sinema ekranı karşısına oturduğumuzda, 150-160 derecelik bir alanı rahatlıkla takip edebiliriz, okurken ise ilkokulda öğrenilen yöntemler yüzünden, göz otomatik olarak tek kelimeye gidiyor.

Hızlı okumanın ilk amacı, gözün anlık duraklamalar esnasında 1 değil 3-4 kelimelik bloklamalara odaklanmasını sağlamak. Çünkü böylece üçer kelimelik bloklara odaklanan kişi, metni çok daha hızlı okuyor. Bu noktada önemli olan, refleksif şekilde tek tek okumaya alışmış olan göz-beyin koordinasyonunu değiştirmek. Amerika başta olmak üzere birçok ülke, etkin bir biçimde bu tekniği yıllardır kullanıyor.

 
Hızlı okuduğumuz zaman;

√ Zahmetsiz ve akıcı biçimde öğreniriz.

√ Okuduğumuzu anlama yüzdemiz artar.

√ Özgüven kazanırsınız.
 
√ Okurken beyniniz bütünü görür.
 
√ Zamandan tasarruf etmiş oluruz.

√ Okurken beynimiz daha iyi ilişki kurar.

√ Okurken beynimiz hayal kurmaz ve bütünü görür.

√ Okuma daha zevkli hale gelir.

√ Okuma hızımız köklü bir biçimde değişir.

√ Beynimizi daha etkin kullanmamızı sağlar.

√ Okuma hızımızı en az 3 kat arttırmak.

√ Okumayı temel alışkanlık olarak kazandırmak.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Anlayarak hızlı okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir'deki anlayarak hızlı okuma eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Antalya'daki anlayarak hızlı okuma eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Antalya Hızlı Okuma kursu, Hızlı Okuma kursu Antalya, Antalya Anlayarak Hızlı Okuma kursu, Hızlı Okuma Eğitimi Antalya, Hızlı Okuma Teknikleri kursu Antalya, Antalya Hızlı Okuma Sertifika, Hızlı Okuma Eğitmeni Antalya, Hızlı Okuma Egzersizleri Antalya ve Hızlı Okuma Teknikleriyle ilgili tüm bilgileri buradan takip edebilirisiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık