Anlayarak Hızlı Okuma Kursu

Anlayarak Hızlı Okuma Kursu

24 saatlik anlayarak hızlı okuma' kursunda  katılımcıların başlangıçtaki okuma hızlarını, seminer sonunda 3-4 kat artırıyor. Ayrıca katılımcılar çok hızlı okumanın yanında anlama becerisi de kazanıyorlar. Seminer sonunda katılımcılara başlangıçtaki hızlarını ve eğitim tamamladıktan sonra ulaştıkları hızları gösteren bir başarı belgesi veriliyor.

Anlayarak hızlı okuma kursuna kimler katılabilir ?
 
- Okumayı seven, ancak okumak istediklerinin hepsine vakit ayıramayanlar
 
- Okumayı sevmeyip, fakat yine de okuması gereken şeyleri olan kişiler,
 
Öğrenciler
 
- Çeşitli meslek gruplarına dahil çalışanlar, işadamları, yöneticiler, doktorlar, avukatlar, bankacılar, vs...
 
- Kendini geliştirmek isteyen, her alanda vakit kazanmak isteyen herkes için anlayarak hızlı okuma kursu faydalı bir süreç sağlıyor.


Neden anlayarak çok hızlı okuma ?

Hızlı okuma, okurken kelimelerin şekillerini değil, yazının temel fikirlerini algılayarak, gözü sütun boyunca belli bir ritimle kaydırarak okumak olarak tanımlanıyor. Bu teknikle okuma öğrenildiğinde, okurken tek tek kelime yerine, beyne bir kerede en az 3-4 kelime (isim, sıfat, fiil gibi) yollanarak beynin, okunan yazıların anlamını daha kolay ve hızlı kavraması sağlanmış oluyor.

Anlayarak  Hızlı Okuma programında ise eskiden beri bilinen hızlı okuma tekniklerine ilaveten 'Whole Mind System' yani, Photoreading, sağ beyinle okuma, beynin alfa dalgalarını arttırarak okuma tekniği kullanılarak, şaşılacak düzeyde hızlı okuma ve normalden kat kat fazla bir anlama düzeyi elde ediliyor.

Anlayarak çok hızlı okuma 24 saat gibi kısa bir sürede öğrenilebilecek basit bir teknik.

Katılımcıların kurs sonunda kazanacakları teknikler, 10 temel madde halinde şöyle özetlenebilir: Göz atma, tarama, seçmeli okuma, göz gezdirmeli okuma, ön okuma yani, kaymağını alarak, atlayarak ve çapraz okuma, hızlı okuma, sağ beyinle okuma, fotografik okuma, beyinin alfa dalgalarını artırarak okuma, tam ve etkin anlayarak-dikkatli çok hızlı okuma.

Anlayarak Hızlı Okuma seminerinde okunulacak metinler sınıflandırılmış.
 
'A' grubu materyaller, çevrenizde olup bitenleri öğrenmek, kültür edinmek, ailemizle ilgili, faydalı bilgi toplamak için okuyacaklarımız olarak tanımlanmış.
 
'B' grubu materyaller ise, zevk için okuyacağımız, roman, şiir, fantezi gibi bir başlık altında toplanıyor.
 
'C' grubu materyalleri ise mesleğimiz, işimiz, okul ve eğitimimiz, mutluluğumuz, başarımız için okuyacaklarımız. Okunacak materyaller 'tür' olarak ise gazete dergi, rapor, metin, mektup, etüt gibi bir yelpaze içinde ele alınıyor. Seminerde hızınızı, sessiz veya içten sesli okuma tercihlerinizi yapın ve öyle okuyun deniyor. Okuma yöntemini hızını okuma amacına ve okunan metne göre ayarlayabilmeye de esnek okuma deniyor, aşırı haber ve bilgi kasırgasından, ancak bu yöntemle sağlıklı çıkılabileceği iddia ediliyor.

Çok hızlı okumanın özü

Anlayarak çok hızlı okumanın esasları şöyle sıralanıyor:
 
Gözü daha hızlı bir şekilde bakmaya alıştırma,
 
Gözü daha fazla alanı bir kerede yakalamaya alıştırma,
 
Dudak kıpırdatma, gırtlak oynatma, geriye dönüp tekrar okuma gibi,
 
Okumadaki yanlış alışkanlıkları ortadan kaldırma,
 
Gözün sağlıklı durumunu kontrol, gözü yormadan okuma yetisini kazanma,
 
Hızlı okurken anlamayı da en üst düzeye çıkarma.

Anlayarak çok hızlı okumanın faydaları ise; okumaya ayırdığınız aynı okuma süresi içinde daha çok okuma imkanı elde etme, okunması gerekenleri daha kısa zamanda okuyarak zaman kazanma, daha iyi anlama ve hatırlama, karar verme ve olayları algılamada sürat ve intikal yeteneğini artırma, gözün yorulmasını önleme, daha çok bilgiye daha kısa zamanda ulaşarak kaliteli kariyer ve yükselme imkanını artırma olarak sıralanıyor.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.
 
Hızlı okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :
 
İzmir'deki hızlı okuma eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.
 
Antalya'daki hızlı okuma eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık