Anlayarak Hızlı Okuma

Anlayarak Hızlı Okuma

Anlayarak Hızlı okumadaki unsurlar;
Beden Duruşu: Hızlı okumak istiyorsanız öncelikle rahat oturmalısınız. Bu noktada sırtınızı ve boynunuzu zırh takımı giymiş gibi sert ve hareketsiz tutmayacaksınız. Ama uykuya dalmaya elverişli derecede rahat da oturmamalısınız. Bir sandalye ya da koltukta sırtınızı kamburlaştırmadan, omuzlarınızı sarkıtmadan ve boynunuzu kısmaksızın oturursanız hızlı okuma için gerekli konsantrasyonu sağlamaya hazırsınız demektir.
Hız Denetimi: Bu yöntemde parmağınızla ya da bir kalemle satırı takip etme, gözlerinizle satırı yatay bir çizgi halinde izleme ve bu hat boyunca karşınıza çıkan kelimeleri algılama üzerine çalışıyoruz. Bu tekniğin güzel yanı, doğal bir okuma aygıtını, yani parmağınızı kullanma imkanı tanıması yanında parmağınızın hareket hızını kontrol ederek okuma hızınızı ayarlamanızı sağlamasıdır.
Satır üzerinde baştan sona ilerleyerek: Başlangıç düzeyindeki kişilerin uyguladığı modeldir. Kalemle her kelimenin altını çizerek ya da parmağınızla takip ederek okuyun. Aynı işlemi her satır için tekrarlayın. Bu arada devam ettikçe her adımı gözlerinizle takip edin. Gözlerinizin hızını, satır üzerinde parmağınızla ne derecede yakalayabildiğinizi görün. Fark edeceksiniz ki gözlerinizle takip ederek, parmağınızla takip ederek okuduğunuzdan daha hızlısınız.
Satırın ortasına bakarak: Pratik yaptıkça satırın ortalarına bakarak tamamını algılama yeteneğiniz artacaktır. Parmağınızın satırın ortalarına yakın bir yerde dokunup sayfanın aşağılarına doğru ilerlediğinizi, bu arada satırların tamamını görüp kelimeleri tanıyabildiğinizi göreceksiniz. Elimizi serbest bırakarak sayfa boyunca yukarıdan aşağıya dalgalı bir görünmez çizgi oluştururcasına kaydırarak yapılan okuma da bu tekniğe dahildir.
Zigzaglar ya da S’ler oluşturarak: Teknikte ilerledikçe kelimeleri blok halinde okumaya geçeriz. Kelimeleri yazılış sırasına göre değil blok halinde okusak da anlama konusunda bir eksiklik hissetmeyiz. Gözlerimizi yazının sol üst köşesinden başlayıp sağ tarafına kaydırarak, sonrasında kızak yapar gibi bir zigzag çizip sayfanın hızla altına doğru ilerleyerek uygulayabiliriz. S’ler oluşturarak okuma ise sayfa üzerinde yukarıdan aşağıya gözlerimizi S şeklinde kaydırarak yaptığımız okumadır. Zigzag tekniğinin daha soft ve kavisli halidir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki Hızlı Okuma eğitimlerimiz için  0(232) 422 59 54 yada  0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Hızlı Okuma eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık