Hızlı Okuma Egzersizleri

 Hızlı Okuma Egzersizleri

Hızlı okumayla ilgili herhangi bir bilginiz olmadan hızlı okumaya çalıştıysanız bunu başaramamış ve bu durum sizde hızlı okuma konusunda negatif bir kanı oluşturmuş olabilir. Unutmayalım ki hızlı okuma zamanla geliştirebileceğimiz bir alışkanlıktır. Ayrıca okuma hızı kişiden kişiye değişir. Eğer çok okuyan bir bireyseniz okuma hızınız da doğal olarak yüksektir. Bizim tespitlerimize göre Türkiye’de okuma hızı dakikada 80 ile 250 arasında değişmektedir. Dakikada 250 kelime okuyan da okuduğunu çok iyi anlamaktadır. Burada göstereceğimiz teknikleri uygulayarak dakikada 80 kelime okuyan biri okuma hızını % 100 artırarak dakikada 160 kelimeye, hatta daha da fazlasına çıkarabilir. Dakikada 250 kelime okuyabilen bir arkadaşımızın bile bu çalışmadan sonra okuma hızını artırması mümkündür.

Hızlı okuma egzersizleri, zamanımızı okuma ve kavrama açısından oldukça iyi bir şekilde değerlendirebileceğimiz bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Günlük yaşantımız da karşımıza okumamız ve kavramamız gereken pek çok yazı metinleri çıkıyor. Bu metinleri okumak ve anlamak ve bu sayede zamandan kazanmak, anlayarak hızlı okuma teknikleri ile mümkün hale gelmektedir.

Hızlı okuma teknikleri ile anlama kapasitenizi bir anda yükseltebilirsiniz. Şu şekilde düşünelim. Yavaş okuyan bir kişi yavaş okuduğu için çok çabuk sıkılır okumaktan. Bu nedenle dikkati dağılır ve anlama oranı da buna bağlı olarak düşer. Yavaş yavaş okuma alışkanlığını kaybederek konsantrasyonunu yavaşlatır ve giderek düşürür. Bu durumda kişi bırakın okumayı hiçbir şeye karşı kolayca odaklanamaz.

Anlayarak okumak için hızlı okuma teknikleri becerisini iyi bilmeniz gerekmektedir. Anlayarak Hızlı okuma teknikleri uygulama becerisini kazandığınız andan itibaren okuma hızınız en az 2 kat artmış durumda olacaktır. Ancak dikkat etmeniz gereken nokta bu istatistik en az oranları göstermektedir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Hızlı Okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okumayı tıklayabilirsiniz .

Antalya’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz .

Bursa’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Hızlı Okuma  Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Hızlı Okuma  eğitimlerimiz  0248 233 45 45 5 yada 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Hızlı Okuma Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık