Saygı İle İlgili Sözler Sevgi ile İlgili Sözler

Saygı İle İlgili Sözler Sevgi ile İlgili Sözler

Saygı ile ilgili güzel sözler yardım edin. Saygı ile ilgili hadisler Saygı hakkında ayet ve hadisler Saygıla ilgili hadisler Saygı ile ilgili ayet ve hadisler Saygı hakkında hadisler Saygı ile ilgili ayetler Saygı ile ilgili ayetler ve hadisler Saygıla ilgili ayet ve hadisler Saygıla ilgili ayetler Saygı ile ilgili sözler Saygı ile ilgili hadisler ve ayetler Saygı hakkındaki ayet ve hadisler Saygı hakkında hadis ve ayetler Saygı ile ilgili hadis ve ayetler Saygı ile ilgili hadisi şerif

•  Yaşlılara saygı gösteren kimseye, ihtiyarladığı zaman, Allah Teala, saygı gösterecek kimseler yaratır.Hadisi Şerif
 
 
• Yaşlılara saygı göstermek, Allah Teala'yı tazimdendir. Hadis-i Şerif 292
 
 
• Büyüklerimize saygı göstermeyen, küçüklerimize şefkat göstermeyen bizden değildir. Hadis-i Şerif
 
 
•  Nehrin kaynağına saygısı, denize doğru akmasıdır.Recâ Garudi
 
 
•  Saygılı evlat, iyi koca olur. Olive bol smih
 
 
• Saygı, çok kere korkunun söylenmeyen şeklidir. Cenap Sahabettin
 
 
•  Kendinden büyüğe saygı göstermeli, kendinden küçüğe ise  şefkat.    Yusuf Has Hacib

 •İnsanların saygı ve şerefinin, itaat ve uyumunun kendinden maddeten değil, manen yüksek olanlar için gösterilmesi insan ruhunun gereklerindendir. Atatürk

•Saygı düzenin anahtarıdır Atatürk

•Saygı ve sevgi büyüklerle küçükler arasındaki uçurumu yok eden bir köprüdür

•Oğul ! Ananı, Atanı say ! Bereket büyüklerle beraberdir (Osman Gazi)

•Gençlerin pek çoğu kabalıklarını tabiilik zannederler (La ROchefoucault)

•Hiç kimse sizin izniniz olmada sizi küçük hissettiremez (E Roosevelt)

•En insani davranış, bir insanın utanılacak duruma düşmesini önlemektir (Nietsche)

•Büyüklere saygı hem dini hem de insani bir görevdir

•Çocuklara, saygıyı öğretmenin en iyi yolu: onlara saygı göstermektir

•Ana babanı sayarsan, oğlundan da saygı görürsün

 Sevgi ile İlgili Sözler

Sevgi  ile ilgili güzel sözler yardım edin. Sevgi ile ilgili hadisler Sevgi hakkında ayet ve hadisler Sevgile ilgili hadisler Sevgi ile ilgili ayet ve hadisler Sevgi hakkında hadisler Sevgi ile ilgili ayetler Sevgi ile ilgili ayetler ve hadisler Sevgile ilgili ayet ve hadisler Sevgile ilgili ayetler Sevgi ile ilgili sözler Sevgi ile ilgili hadisler ve ayetler Sevgi hakkındaki ayet ve hadisler Sevgi hakkında hadis ve ayetler Sevgi ile ilgili hadis ve ayetler Sevgi ile ilgili hadisi şerif

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE Hayatın yaşamın en temiz hali,denizin dalgasız hali ,Arının çiçeği ,Kuşların baharı sevmesi gibi ya sevgi anlatılırmı cümlelerle yaşanması gereken bir unsur kalbin damarları gibidir insan saflık sadelik güzellik verir seven bir insana sor bakalım neler diyor önüne geçilmez birduygu ucu bucağı görülmez bir yaşamdır der evet sevgi üzerine yıllarsa bir çok şey söylenmiş sevgiler uğruna krallıklar yıkılmış ve çok güçlü bir ruhun iksiri gibi yaşama tutunmamızı sağlayan hayat kaynağıdır sevgi S E V G İ yazılışı bile güzel yazarken bile heycanlıyor insan sevgilinin gözlerinde kaybolmak ,sevgi sen olabilmek,sevgi cana can katmak ,canımdan can ,kanımdan kan olabilmek ,seni seviyorum diyebilmek binlerce kez yüzlerce kez seni seviyorum diyebilmektir sevgiyi yudum yudum su gibi içebilmek dökmemek gerekir sevgi bu sever sevdirir sevgidir bu işte .

Seviyorsanız sevginiz için elenden geleni yapın sevgide gurur olmaz susmaksa susun kötü sözden kaçının anlaşın konuşun problemleri sevgi içinde çözün sevgiyi unutmayın atmayın bir kenara.

Sevdiğinize kızdınız tamam haklısınız ama bu insanı seviyorsanız bağırmadan önce öflekenmeden önce içinize 6 sn derin bir nefez alın ve onu sevdiğinizi hatırlayın geri dönüşü olmayacak sözler sarfetmeyin bu sevginizi tüketir ve üzülürsünüz sevgiyi bulmak okadar zordurki melekler üstlenmişler bu görevi herkes bulamasın diye yüreklerinin içine koymuşlar yani bu sevgi sizin yüreğinizde yürekli olun sevginizi sevdiğinizi üzmeyin kırmayın ve şunu bilinki oda sizi seviyordur daha çok sevmek isitiyordur.Sevginize karşılık inan sevgi görürsünüz .Sevgiden zarar görülmez ama hakkını vermek lazım sözünde durmak lazım yalan söylememek lazım sevdiğimizi aldatmamak lazım kandırmamak lazım unutmayın karşınızdakide insan ve seven bir insansa bir güzelliği hakediyordur,Sevdiğinizi aşşalamayın küçük hor görmeyin sevginiz zarar görür sevdiğiniz kimse aynaya baktığından sizi sizde onu görün içinizdeki sevgiyi çıkarın sevdiğinize verin ,alın adı üstünde sevgi bu birtek bu sevgi komşu kızı sevgi bilmiyor sizde biliyorsunuz bunu unutmayın sevgi sizin yüreğinizde…..Sevgi bir ömürde geçse yüzyılda geçse sevgi sevgidir sevgiler hiç bir zaman unutulmaz herdaim yaşayalım yaşatalım..

Sevmek inanmak

Sevmek yaşamak

Sevmek bir olmak

Sevmek tek bir yürek

Sevmek birlikte yürümek

Sevmek paylaşmak

Sevmek beklemek

Sevmek sabır

Sevmek sevmeyi bilmek

Sevmek haketmek

Sevmek gözyaşı

Sevmek sonsuzluk

Sevmek emek ister,tüm seven ve sevilenlere

Sevgi nedir?

Sevgi sözlüklerde şöyle tanımlanmaktadır; Sevgi, sözlüklerde “İnsanı bir şeye ya da bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten duygu” olarak tanımlanırsa da, bu tanımın yetersiz ve yüzeysel olduğunu söyleyen birçok yazar, sevginin tam anlamıyla tanımlanamayacağını düşünmektedir.

Sevgi denildiğinde genellikle akla ilk önce, iki karşı cins arasındaki duygusal çekim gelmekteyse de, aslında sevgi, yöneldiği hedefe (sevgiliye duyulan sevgi, Allah sevgisi, vatan sevgisi, ebeveyne duyulan sevgi, çocuğa duyulan sevgi vs.) ve biçimlerine bağlı olarak büyük bir çeşitlilik göstermektedir. Şefkat, merhamet ve fedakarlık sevginin farklı kılıklardaki yansımalarıdır. Sevgi yalın anlamıyla bir duygu ve heyecan türüdür. Sevgi, insanın bir şeye ya da bir kimseye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermesine denir. Bir başka tanıma göre de “sevgi, öğrenilen duygusal bir tepkimedir.”

İbn Arabî Hazretlerine göre sevginin tanımı yapılamaz. Sevgi ancak tadılır. Tadan kişi de sevginin ne olduğunu yeterince anlatamaz. Aynı zamanda sevgi evrensel bir duygudur. Annenin çocuğunu sevmesi, eşlerin birbirlerini sevmesi, ilâhî bir sır olarak, gayesi “bir tenle bir teni, bir canla bir canı kavuşturmak” olan sevginin evrenselliğine en güzel örnektir. Aynı zamanda İbn Arabî sevgi için, “Sevgi seveni sevilene bağlayan bir bağdır ve sevgi sevenin var oluşudur” der..

Sevgi konusunda bazı düşünürlerin görüşleri şöyledir;

Sevgi insanların ruhunda bulunan değerli ve olumlu bir yetenektir.

Fakat insanlar bu yeteneklerini her zaman ideale yakın bir değer olarak kullanamamaktadırlar. Yani insanlar birbirlerini gerektiği gibi sevememektedirler.

Sevgi her şeyden önce fedakarlıktır, yani hiçbir karşılık beklemeden başkasına kendinden bir şeyler vermek esasına dayanır.

Gerçek sevgi merhamet, şefkat, fedakarlık gibi diğerkamca davranışlarla, uygulamalarla kendini gösterir; aksi takdirde kuru bir laftan ibaret kalır.

Gerçek mutluluk, ebedi olmayan maddi değerlerle değil, ebedi olan canlı varlıklara, özellikle insan ruhlarına duyulan sevgiyle ve diğerkamca hareketlerle ilgilidir.

Edayla gelen duyguları göz önüne koyarak verilmesi gereken bir karardır.

Ne sevgiye ne de nefrete yol açmamak dünya bilgeliğinin yarısıdır: hiçbir şey söylememek ve hiçbir şeye ınanmamak da öteki yarısı. – Arthur Schopenhauer

Amellerin en hayırlısı sevdiğini Allah için sevmek buğzettiğine de Allah için buğzetmektir. – Hz. Muhammed(s.a.v)

Sevmek keman çalmak gibidir, bilmeyen kötü sesler çıkarır. – Bolivya atasözleri

Sevgi ile yorulmadan ilerleriz. Sevgi ile, sadece onunla başkaları için fedakarlık yapabiliriz. – Kızılderili atasözleri

Sevgi her zaman ıstırap çeker, hiçbir zaman ne gücenir ne de intikam almaya çalışır. – Mahatma Gandhi

Sevgi insanlığın, şiddet hayvanlığın kanunudur. – Mahatma Gandhi

Sevginin olduğu yerde hayat vardır. – Mahatma Gandhi

Kalpler silahla değil, sevgi ve yüksek gönüllülükle yenilirler – Baruch Spinoza

Eski sevgi paslanmaz. – İsveç atasözleri

Sevginin ölçüsü, ölçüsüz sevmektir. – Baruch Spinoza

Istırabın dağladığı sevgi kuvvetlidir. – Selma Lagerlöf

Her şeyin ortası makbuldür, sevginin de. Sevdiğini gereğinden fazla sevmeyesin. Sevgini de, sadece yüreğinin eline
ermeyesin. En çetin imtihan “sevgi”yle olanıdır. “Kişi ne kadar bahadır olsa da, muhabbete tuş olur.” diyen atanın sözünü aklından çıkarmayasın. Böyle imtihan olmamak, istikbalde neslinden utanmamak için gecelerin bağrında, seherlerin aydınlığında duaya durasın. Senin ideallerin ve geleceğe dair hedeflerin var oğul. – Şeyh Edebâli

Seni sen olduğun için değil, seninle birlikte olduğumda ben olduğum için seviyorum – Gabriel Garcia Marquez

Sevgiye ve tutkuya açık bir kalp kadar dünyada değerli bir şey yoktur.- Johann Wolfgang von Goethe

Sevgi her zaman karşılık görür, kinde de. – Dostoyevski

NazlimCafe.com sitesinin eski kaynaklarında ise sevgi şu küçük cümleciklerle anlatılmıştı;

•Sevmek inanmaktır.

•Sevmek yaşamaktır.

•Sevdiğini kendisi gibi, kendisinden de çok duyumsamaktır.

•Sevmek sevdiği olmaktır.

•Sevmekte ikilikler kalkar, bir olmalara gidilir. İki ten, iki kalp, iki gönül yoktur sevgide. Tek bir kalp olunur, tek bir yürek olunur.

•Sevmek paylaşmaktır . Sevdiğiyle sevdiğini paylaşmaktır. Sevdiğiyle kalbini bölüşmektir sevmek. Ki tek kalp olunsun.

•Sevgide son yoktur. Sevgiler hiçbir zaman son bulmazlar. Biten sevgiler yoktur, bitmiş gibi görünen sevgiler vardır. Vazgeçiş de yoktur sevgide. Yaşandıkça yaşatılır sevilen. Ama kimi zaman sevgili için kimi zamansa sevginin bir gereği olarak saklanır bu aşklar. Vazgeçiş yoktur, vazgeçmiş gibi görünmek vardır o yüzden.

•Sevmekte istemek yoktur. Sevgilinin olduğu yerde son bulur istekler. Bir şey varsa istediğin bu senin için değil, sevgili için istediğindir. Ondan O’nun adına istersin. O’nu daha sonsuz sevebilmek için istersin. Sevme özgürlüğünü istersin, kabul edilmesini istersin. İstersin ama bir gün gelir bu istekler de son bulur. Kendinden istersin artık. Sevgiliyi daha çok sevmek istersin kendinden. Sonsuz kılmak istersin. Bu yolda sevgili olur mu, olmaz mı bunu sevgilinin isteği belirler.

•Sevmek sevgiliyi istememeyi öğrenmektir. Sevmek sevgiliyi sevgili olmadan sevmektir.

•Sevmek; sevmek istemektir.

•Sevmek, beklememektir. Beklentilerin son bulduğu bir duraktır o. Öyle ki tüm gerçekler, tüm dünya silinir gider. Ne O’ndan
anlasılmayı beklersin, ne onu anlamayı. Ne onun gelmesini beklersin, ne onun Leyla, Mecnun olmasını. Beklediğin bir şey
yoktur sevmeyi becermek dışında.

•Sevmek, gücenmemektir.

•Sevmek sevgililerin hiçbir sözüne üzülmemeyi ögrenmek demektir.

•Sevgilinin ölüm hançerine bile hayır dememektir sevmek. Onun vuruşuna, onun tokadına alınmamaktır, sevgiliden gelen her hareketi ve her sözü kabullenmektir. İhanetlere, hainliklere bile üzülmemektir. Sevgiliden gelen öl emrine bile ölürüm diyebilmektir. Kendi elleriyle kalbini bir bıçak ucuna koymaktır sevmek.

•Sevmek ölmektir.

•Sevmek, ölmesini bilmektir.

•Sevgili için yaşamaktır. Onun eli, kolu, gözü, kalbi olmaktır. Ama artık onun bir şeyi olunmadığı bir zaman ölmesini
bilmektir! Sevmek, vermektir. Sevmek sevdiği için almasını bilmektir. Almamaya yemin ederek vermektir. Ama almalarda kurtaracaksa sevgiliyi almasını bilmektir sevmek!

•Sevmek, tükenmektir. Sevmekten ölürken tekrar varolmaktır o sevgiden.

•Sevmek sevgilinin gel deyişine hayır demektir. Sevgilinin aşkıyla boğuşurken, yüzerken o aşk denizinde sevgilinin uzanan eline hayır demektir.

•Sevgilinin bakan gözüne bakmamaktır sevmek. Ağlayan gözlere şefkat ve tebessümle yanıt verebilmektir.

•Sevmek, sevgili olmaktır. Sevgilinin yüzündeki gülücük olmaktır. Onu yaşama döndürecek bir damla su olmaktır. Sevmek sevgilinin limanı olmaktır. Sevmek sevdiğinin canı olmaktır. Onun ölümü isteyebileceği canı olmaktır. Sevmek yangın olmaktır. Yanmaktır, kor olmaktır. Dağ olmaktır, evren olmaktır. Her şey olmaktır, hiç olmaktır. Alev olup girmektir gönüllere.

•Sevmek yürümektir gönüllerde.

•Sevmek güvenmektir.

•Sevmek onaylanmaktır.

•Sevmek sevgiliye bir nefes gibi, bir ses gibi yakın olmaktır. Sevmek çok ötelerde olsa bile yaşamak ve yakın olmaktır
sevgiliye. Yakınlılıktır, doğallıktır, özdenliktir sevmek.

•Yalansızlık, içtenlilik, ölümsüzlülüktür sevmek. İlk insanın, Havva’nın Adem’in saflığını ve temizliğini, çocuk masumluğunu taşımaktır sevmek.

•Gözyaşı olmaktır, yağan yağmur olmaktır. Bir sonbahar mevsiminin sarı yaprağı gibi yalnız olmaktır sevmek.

•Sevgilisizken sevgiliyi sevmektir.

•Sevmek üşümektir. Sevgilinin yokluğuna üşümektir.

•Sevgiliyle her şeyi göze almaktır sevmek. Ki sevgilinin olduğu cehenneme yürümektir. Sevgilinin olmadığı Cennete de
gitmemektir sevmek.

•Sevmek, sevgiliyi cennet etmektir.

•Sevmek bir olmaktır.

•Sevmek yaşamaktır.

•Ve sevmek inanmaktır.

•Sevmek bir başkasının hayatını yaşamaktır.

•Sevmek sevmesini haketmektir.

•Sevmek sevgilinin baktığı yerde, sustuğu yerde olmaktır.

•Sevmek sevgilisiz geçen gecelerin sabahına varmaktır. Sevmek saz benizli sabahlarda yaşamaktır sevgiliyi.

•Sevmek sevmesini bilmektir.

•Sevmek ölmesini bilmektir.

•Sevmek SEVMEK olmaktır.

•AŞK olmaktır.

•Aşk bir kere sevmektir.

•Sevmek aşkın kendisi olmaktır.

•Ölümü Özlemeyen Aşkı Anlayamaz

 


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık