Hafıza Eğitimi

Hafiza Eğitimi İzmir

Hafiza Eğitimi İzmir

Hafıza Teknikleri: Hafıza eğitimi kişilerin beyni daha etkin kullanma kılavuzudur. Beyni etkin kullanma modelleri kişilere uygulamalı bir şekilde öğretilerek istenilen bilginin kalıcı hafızaya alınmasıdır. Eğitimin sonunda beynin her iki lobu da etkin bir şekilde kullanıldığı için öğrenme kalitesi artar. Hafıza teknikleri, beyninizin anladığı dilden yazması sanatıdır. Beyin, hafızaya çabuk ve kolay depolaması için alışık olduğu ve kendisine kolay gelen verileri ister. Beynimize mantıklı gelmeyen bilgileri beynimiz kalıcı belleğe aktarmaz. İstediğimiz bilgilerin amygdala , hippocampüs ve beynin diğer hafıza bölgelerine yerleşmesi için bilgileri birbirine abartılı hikayelerle doğru bir şekilde bağlamalayız. Amacımız Nöronlar ve sinapslar arasındaki iletişimi en iyi şekilde sağlamaktır. Bilgileri kalıcı hale getirmek için en çok kullanılan yöntem tekrardır. Tekrar etmek emeklemektir. Biz size emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı değil uçmayı vaat ediyoruz. <...Devamını Oku »

İzmir Hafıza Teknikleri Eğitimi

İzmir Hafıza Teknikleri Eğitimi

Hafıza eğitimi bireylerin beyinlerini daha etkin kullanmalarına ynelik bir eşit kılavuzudur. Beyni etkin kullanma yntemleri kişilere uygulamalı bir biimde ğretilerek istenilen bilginin kalıcı hafıza ierisine alınmasıdır. HAFIZA TEKNİKLERİ Hafıza-Hatırlama İlişkisi Kısa - Uzun Sreli Hafıza ve İşleyiş Şekilleri Pratik Hafıza Kullanma Yntemleri Unutmayı Azaltmanın Ve Etkin Bir Şekilde Hatırlamanın Kuralları İsim Hafızasını Glendirme Yntemleri Bilgilerin Hafızaya Alınması Soyut Dşncenin Geliştirilmesi Mantıklı Bağıntılar Kurma Teknikleri Mantıksız Bağıntılar Kurma Teknikleri Mantıklı Ve Mantıksız Bağıntılar Kurmak Suretiyle Hafıza Eğitimi Formllerin Hafızaya Alınması Konu başlıklarının kursiyerlere uygulamalı olarak ğ...Devamını Oku »

Hafıza Testi

HAFIZA TESTİ

Aşağıda verilmiş olan 40 kelimeyi beş dakika içersinde aklınız-[da tutmaya çalışın. Test sonunda sizden beklenen, belirlenen süre sonrasında kelimeleri aynı sırada baştan sona ve sondan başa sayabiliyor olmanızdır. OTOBÜS YASTIK AMPUL BÖCEK YANGIN FİL BİSİKLET TREN KÖPEKBA...Devamını Oku »

Hafıza Teknikleri !

HAFIZA TEKNİKLERİ !

Hafızalama tekniği: Kelimelerin baş harflerinden yapılan kelimelere ‘Akrostiş’ denir. Türkçe'deki en yaygın akrostiş ASPAVA'dır. Gazeteci Ümit Deniz'in yarattığı Türk Mayk Hammer'ı Murat Davman, ‘Allah Saadet, Para, Aşk Versin, Amin’ diyerek bu dileği ASPAVA olarak kısaltılmıştır. Biz de kitabımızda akrostişlere yer vererek hafızaya yardımcı olmaya çalıştık. Akrostişler GIDA kelimesinde olduğu gibi anlamlı olabilmesi yanında bundan önce geçen İSOBAT ve daha sonraki bölümlerde geçecek olan İFİKAN kelimelerindeki gibi anlamsız da olabilmektedir. Siz de hatırlamak istediğiniz maddeleri kendinize özgü akrostişler haline getirebilirsiniz. Hafızalanma teknikleri konusunda yapılan araştırmalar akrostişlerle de daha net hatırlandığını ortaya koymuştur. Bibirleriyle ilgili olmayan verileri birbirine bağlamanın tek yolu yapay bağlantılar kurmaktır. Böylece yapay çağrışımlar yoluylu bilgileri tek tekDevamını Oku »

Hafıza Resimlerle Kayıt Yapar

HAFIZA RESİMLERLE KAYIT YAPAR

Hafızanın resimlerle kayıt yaptığını gstermek iin basit bir rnek. rnek-1: Birinci resimde, ok şiddetli esen rzgar sebebiyle takma sakallarını kaybetmiş birini dşnelim. Anahtar kelimelerimiz Kayıp Sakal. Bu iki kelimedeki sessiz harfler, şekilde de grldğ gibi, sırasıyla rzgarların hangi ynden estiklerini verecektir. rnek-2: İkinci resimde grlen EKYAT ve yanındaki mumlar Marmara blgesinde bulunan şehirlerin isimlerini verecektir. Bursa, Balıkesir, Bilecik, anakkale, Edirne, Kırklareli, Yalova, Adapazarı, Tekirdağ, İstanbul ve İzmit. Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık