Hafıza Eğitimi

:: Hafızayı Kuvvetlendirme

:: HAFIZAYI KUVVETLENDİRME

Unutmak ya konuyu dikkatli eğilmemekten ya da tekrar etmemekten kaynaklanmaktadır. yleyse hafızayı kuvvetlendirmek iin konunun zerine iyi eğilmek ve dzenli tekrarların yapılması gerekmektedir. Bunu iin ilgili blmlerde nerdiğimiz kendinize gre kolaylaştırıcı yollar bularak bilgilerin hafızasında pekişmesini sağlayabilirsiniz. Sonu olarak başarı etkili alışmadan getiğinden hedeflerin iyi tespiti, gzel bir plan; sonra da bu plana uygun olarak etkili ve verimli ders alışması yapılması konularını incelemiş bulunuyoruz. Bundan sonra bir ğrencinin, hangi dersi nasıl alışması gerektiği konusunu, başlıca derslerde inceleyelim. DERLEYEN...EDİTR İletişim:[email protected] ...Devamını Oku »

:: Hafıza Ve Bellek

:: Hafıza Ve Bellek

Dşndğnzden Fazla Kontrol İmknınız Var. Fotografik bir hafızam var, ama bazen lens kapağını ıkarmayı unutuyorum. -MILTON BERLE Aralığın sonunda alışveriş antaları, paketler ve hediyelerle ykl bir şekilde kalabalık bir alışveriş merkezinin cam kapılarından ıkmak iin uğraştığınızı hayal edin. Başınız zonkluyor, ayaklarınız sizden ve giydiğiniz ayakkabıdan nefret ediyor. Zaten susuzluktan lyor olmasaydınız şu anda alıktan lrdnz. Araba anahtarlarınızı ıkarmayı başarıyorsunuz, tıka basa dolu park yerine bakıyorsunuz ki birden arabayı nereye park ettiğinizi unuttuğunuzu fark ediyorsunuz? Size hi olamaz mı diyorsunuz? Hi czdanınızı, antanızı, dosyanızı ya da telefonunuzu evde unutup trafiğin yoğun olduğu bir saatte sıkışmışken hatırladığınız olmadı ...Devamını Oku »

Bellek Ve Hafıza

Bellek Ve Hafıza

Sinir sisteminin evrimini incelerken grdğmz gibi, insanoğlunun biyolojik yapısının bugnk halini alması milyarlarca yıl almıştır. 10 bin yıllık bir sre, milyarlarca yılı kapsayan bu devre ile karşılaştırıldığında ok kısa kaldığından 10 bin yıl nceki insanın biyolojik yapısıyla bugnk insanın biyolojik yapısı arasında anlamlı herhangi bir fark olmadığını syleyebiliriz. On bin yıl nceki insanın sinir sistemi bizimkinin hemen hemen aynısı olduğu halde, onun yaşadığı toplum ve gnlk yaşam biimi, ğrenme konusunu incelerken grdğmz gibi, bugn bizim iinde yaşadığımız toplumdan farklıydı. Olanak olsaydı da, bir zaman atlaması yaparak, on bin yıl ncesinden bir yetişkin insanı bugnn İstanbul'una getirebilseydik, iki yaşama biimi arasındaki farkı daha iyi...Devamını Oku »

Güçlü Hafıza, Kişisel Gelişim

GÜÇLÜ HAFIZA, KİŞİSEL GELİŞİM

Gl bir hafızaya sahip olabilmek iin yapılması gereken 6 şeyi Hepimizin şikyeti olduğu ortak bir nokta var: Unutuyoruz. İsimleri, yerleri, yzleri, yapmamız gereken işleri, aramamız gereken şahısları unutup kalıyoruz... Hatta bazılarımız amnezi adı verilen hafıza kaybı hastalığına tutulmuş durumdayız. Bazı yaşlılarımız ise bunama olarak adlandırabileceğimiz alzheimer hastalığının penesinde kıvranmakta. Unutkanlığa, amneziye ya da alzheimer'e yol aan birok faktr var. Alkol kullanımı, beyinde meydana gelen hasarlar, psikolojik ya da duygusal travmalar, depresyon, baş yaralanmaları ve genetik faktrler bunların başlıcaları. gl bir hafızaya sahip olabilmek iin yapılması gereken 6 kuralı ** İlk olarak kısa sreli hafızamıza aşırı...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık