İzmir Güzel Konuşma Kursları

İzmir Güzel Konuşma Kursları

İnsan çevresiyle iletişimi, konuşarak ve yazarak sağlar. İnsanların çevresiyle olumlu ilişkiler geliştirebilmesinde en önemli etkenlerden biri de güzel konuşma ve yazmadır. Günlük yaşamımızda, çeşitli nedenlerle çevremizdeki insanlarla konuşarak iletişim kurarız. Kimi zaman karşılıklı, kimi zaman da bir topluluk önünde konuşuruz. Bu etkinlikler sırasında ne kadar güzel konuşursak, amacımıza ulaşmada o kadar başarılı oluruz. Güzel konuşabilen insan, çevresindekilerle daha kolay iletişim kurar ve çevresindekiler üzerinde olumlu etkiler bırakır. Toplumda sevilir, saygı görür ve işinde, mesleğinde başarılı olur. Başarılı yöneticilerin, tanınmış avukatların, liderlerin, toplum içinde saygın bir yeri olan kişilerin ayırıcı niteliklerinden biri de güzel ve etkili konuşmalarıdır. Böyle kişiler fikirlerini, güzel konuşma sanatının incelikleriyle ifade ettikleri için kendilerini dinletmesini bilirler ve herkesin kalbini kazanırlar.

Tarih boyunca insanlar güzel konuşanlardan etkilenmiş ve bu kişiler kitleleri etkilemiştir. Herkesin anadilini doğru ve güzel konuşması gerekir. Bu eğitim hangi iş kolunda olursa olsun Türkçe’ ye değer veren ve önemini kavrayan herkese açık genel bir güzel ve etkili konuşma eğitimidir. Güzel konuşma, içinde konuşma yanlışlarının olmadığı sözlü anlatım demektir. Güzel yazma ise duygu ve düşüncelerin dilbilgisi kurallarına uygun olarak kağıda dökmektir. Güzel konuşan ve yazan insan karşısındakine vermek istediği mesajı doğru anlatabilen insandır.

Sözlü anlatımda konuşmacının önünde geniş bir zaman, tekrar tekrar okuma ve düzeltme imkanı yoktur. Ama yazılı anlatımda bunların hepsi vardır. Bu nedenle usulüne uygun, etkili ve güzel bir konuşma yapmak, aynı konu hakkında yazı yazmaktan daha zordur. Güzel yazı yazan biri, aynı derecede iyi bir konuşmacı olmayabilir. Yine güzel konuşan biri aynı derecede güzel yazı yazmayabilir. Güzel konuşan insan, düşündüklerinin hepsini söylemeyen ancak söylediklerini düşünüp söyleyen insandır. Güzel yazan insanda düşündüklerini en güzel cümlelerle ve şekillerle kağıda dökebilen insandır. Güzel konuşmak ve yazmak isteyen bir insan bulunduğu toplumda konulan dilbilgisi kurallarına uymak zorundadır. Bunun için aynı kelimeleri tekrarlamaktan kaçınmalı, anlamsız cümleler ve kaba sözler kullanmamalı, kelime seçimine özen göstermeli, seçtiği kelimeleri doğru söylemeye ve yazmaya dikkat etmelidir. Güzel konuşma ve yazma bu nedenle başlı başına bir sanattır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır

Güzel Konuşma Kurslarımızla ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Güzel Konuşma Kurslarımız için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Güzel Konuşma Kurslarımız için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Güzel Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Güzel Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Güzel Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık