Felsefe

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Aynalar Ve Yatak Odası Mobilyası

 Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Aynalar VE Yatak Odası Mobilyası

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Aynalar VE Yatak Odası Mobilyası Feng shui prensiplerine göre, yatak odasındaki aynalar asla yatağa dönük olmamalıdır. Geceleri ya da sabahları aniden uyandığınızda kendi düzensiz görüntünüzle karşılaşmanız üzerinizde hiç de iyi bir etki yapmayabilir. Ayrıca, aynalar enerji açısından uyarıcı kabul edilirler. Aslında, aynalar evin geri kalan kısmında sık kullanılmakta ve bu çok olumlu sonuçlar vermektedir; ama feng shui uzmanları, onların yatak odasında tedbirli bir biçimde kullanılmalarını tavsiye ederler. Evin bu bölümünde, yatağın görüntüsünü yansıtmayan tek bir ayna kullanılması tavsiye edilmektedir. Kitaplıklar, giysi dolapları ve diğer yatak odası mobilyaları, keskin köşeleri yatakta uyuyan kişiyi hedef alacak biçimde yerleştirilmemelid...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Yatağın Konumu )

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Yatağın Konumu )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Yatağın Konumu Eğer yatağınız uygunsuz bir biçimde yerleştirilmişse, ister uykuda isterse uyanık olun kendinizi dengesiz hissedersiniz, çünkü bu durumda odadaki chi'nin düzeni ciddi bir biçimde bozulmuş olur. Bu yüzden ilk işiniz yatağınızı koyacak en iyi yeri bulmaktır. Yatağı yerleştirmenin ana kuralı, ayakucunuzun asla odanın kapışı ile aynı hizada olmamasıdır. Kadim Çin'de ve diğer birçok toplumda ölüler ayakları kapıya doğru gelecek şekilde yatağa yatırılırlardı. O yüzden bu konum, "ölüm pozisyonu" olarak bilinir. Ancak burada asıl önemli olan, chi'nin kapıdan girdikten sonra odada engelsiz bir biçimde dolaşmasıdır; bu yüzden, yatağın chi yolunu kesmemesi gerekir. Bu konum sizin enerjinizi çekecektir. Ayrıca, başınızın kapıyla aynı hiza...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Yatak Odası )

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Yatak  Odası )

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Yatak Odası Feng shui prensiplerine göre, yatak odası evdeki en önemli odadır, çünkü nerede ve nasıl uyuduğunuz yaşamınızı büyük ölçüde etkiler. Eğer yatak odanızda kendinizi sakin ve rahat hissediyor ve uygun biçimde dinlenebiliyorsanız, bunun yararlarım çeşitli biçimlerde görebilirsiniz. Bolluk, sağlık ve evlilikte mutluluk iyi bir feng shui'ye sahip bir yatak odasıyla güçlendirilebilir. Hayatınızın üçte birini yatak odasında geçirirsiniz -yatak odanızda uyur, kitap okur, sevişir ya da başka hiçbir odanın sağlayamayacağı bir mahremiyet içinde inzivaya çekilebilirsiniz. Yatakta yatarken dinlenmekten daha fazla bir şey yaparsınız, ertesi gün dış dünyaya çıkıp işlev yapabilmek için gerekli gücü kazanır ve ruhen tazelenirsiniz. Yatak...Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Yatak Odasının Şekli)

 Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi( Yatak  Odasının Şekli)

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, Yatak Odasının Şekli Evinizin olduğu gibi, yatak odanızın da düzgün bir şekle sahip olması gerekir. Düzensiz şekiller chi akışım engelleyebilir, oysa kare ya da dikdörtgen odalar azami chi akışına izin verirler. Düzensiz bir şekle sahip bir yatak odasında çıkıntı halinde dışarı fırlamış köşeler zehirli oklar yaratırlar. Sürekli olarak, özellikle uyurken bu oklara maruz kalan bir kişi, küçük sağlık sorunları, sallantılı ruh halleri ve konsantrasyon kaybı gibi rahatsızlıklar yaşayabilir. En uygun chi akışı için yatak odasının tavanı ne çok alçak ne de çok yüksek olmalıdır, iki buçuk metre yükseklikten aşağı tavanlar alçak ve üç metreden yüksek tavanlar da gereğinden yüksek kabul edilmektedir. DERLEYEN: ALINTIDIR. Devamını Oku »

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( Ve Unutmayın...)

Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi ( VE Unutmayın...)

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi Feng Shui, Feng Shui Nedir?, Feng Shui Felsefesi, VE Unutmayın... Genelde, feng shui uzmanı ile mimarın amaçları aynıdır. Her ikisi de evinizin ve içindeki odaların, onların amaçları doğrultusunda iyi işlev görecek şekilde tasarlanmalarım ister; her ikisi de iyi bir chi akışı sağlamak ister ki buna mimar hava cereyanı der. Bu yapı ayrıca yeterli genel ve özel alanlar sağlayarak, orada oturanların yaşamlarında uyum ve dengenin kurulmasına yardımcı olmalıdır. Feng shui'de çok önemli olan denge, her odada yer alacak faaliyetlere uygun dekorasyon ve düzenleme ile de sağlanır. İster uyuyun, ister çalışın, ister yemek pişirin, okuyun, yemek yiyin, ister sohbet edin, çevrenizdeki tüm şeylerle uyum içinde olmalısınız. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık