Etkili Konuşma Kursu İzmir

Etkili Konuşma Kursu İzmir

İletişim; bilginin, fikirlerin, duyguların, becerilerin, simgeler kullanılarak iletilmesidir. İnsanın kendini sosyal bir varlık olarak ifade etmesi için iletişim zorunludur. İnsan, çevresi ile iletişim kurarak yaşar. Onun her davranışı, konuşması, susması, duruşu ve oturma biçimi, kendini ifade etmesi; yani çevresine mesaj iletmesidir. İletişim kurmaktaki asıl amaç, anlaşılabilir mesajların gönderilmesi ve karşı tarafın tutum ve davranışlarında değişiklik yapmaktadır. Eğer davranışlarda değişiklik meydana gelmemişse ileti var; ama iletişim yoktur.

İlişkilerimizin en önemli temeli, nasıl iletişim kurduğumuzdur. Karşımızdaki ister yetkili satıcımız, ister tedarikçimiz, ister müşterimiz, isterse yakın bir arkadaşımız olsun, güven ve olumlu etki yaratmanın yolu “doğru iletişimden” geçiyor. Bunu sağlamanın ilk adımı ise pozitif iletişimdir. Hiç kimse, negatif enerjinin olduğu bir yerde bulunmak istemez. Bu yüzden, öncelikle konuşurken kendinizi dinlemeye çalışmalı, kendinize dışarıdan bakabilmelisiniz.

İletişimde beden dili %60 Ses tonu %30 ve Kelimeler %10 önem taşır. Bu bağlamda çok kelime konuşmak etkili iletişimin temel kaynağı olarak görülmemeli aşağıda belirttiğimiz özelliklerin hepsi bir bütün halinde kullanılırsa başarılı olunabilmektedir.

Başarılı ve etkili iletişim’ in temel becerilerini öğrenmek. İletişim içinde olduğumuz kişilerle başarılı iletişim kurmak ve hayatımızın tüm alanlarında iletişim belirleyici rolünü pozitif yönde hayatımıza katmak, doğru mesaj alışverişinde bulunmalarına, iletişimde bulundukları kişi ile ilişkilerinin güçlenmesine katkıda bulunmak. Katılımcıların iletişim becerileri edinmelerini sağlayarak iş ve özel yaşantılarında etkili, uyumlu, çözüm odaklı yaklaşımlarla iş performansını ve yaşam kalitesinin yükselmesini sağlamaktır.

Etkili iletişimin temelinde bireyin kendisini tanıması, kendi değerlerinin ve tutumlarının farkında olması ve kendine güven yatar. İyi bir iletişimci ipuçlarını anında görür (jestler, mimikler, beden duruşu) ve onları gerçekçi olarak değerlendirir. Etkili iletişim için etkin dinleme, tepki verme, olumlu yaklaşım ve ben dili kavramları önem taşımaktadır.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır

Etkili Konuşma Kurslarımızla ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Etkili Konuşma Kurslarımız için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Etkili Konuşma Kurslarımız için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Bursa Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz.

Burdur’daki Etkili Konuşma Kurslarımız 0248 233 45 45 5 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Burdur Etkili Konuşmayı tıklayabilirsiniz. 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık