Etkili İletişim

Etkili İletişim Temeli..

ETKİLİ İLETİŞİM TEMELİ..

Yakınlaşma ve uyum sağlama ilişkilerdeki ahengin temelleri Bir lokantada birbirlerine çok yakın oturup, birbirlerinin gözlerinin içine bakan ve başlan aynı açıda olan iki kişinin sevgili olduğunu herkes fark edebilir. Biri bardağını kaldırdığında, diğeri de aynı tarzda kaldım. Birbirlerine bakınca kendilerini aynada görmüş gibi olurlar ve bu Durum yalnızca beden dilleri için söz konusu değildir. Aynı tarzda, aynı tonda konuşurlar, aynı türde deyimler ve kelimeler kullanırlar. Nefes alıp verişleri bile aynıdır. Birbirleriyle aynı tempoda hareket ederler. Tam bir yakınlaşma içindedirler. İki kişi karşılıklı olarak ahenk, huzur ve emniyet duygusu içinde olduğunda yakınlaşma söz konusudur. Müzikal tınlamayla yakınlaşma arasında ilginç bir karşılaştırma yapılabilir. Diyapazonda bir notaya vurup, onu diğer bir diyapazonun yanına yaklaştırdığınızda, ikinci diyapazon ona hiç dokunmadığınız halde titreşmeye başlayacaktır. Açık, dürüst, güvenli, mutlu bir ilişkide olan insanlar arasında da işte ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, İletişim Teknikleri, Kişisel Başarı, İletişim Becerileri

KİŞİSEL GELİŞİM, İLETİŞİM TEKNİKLERİ, KİŞİSEL BAŞARI, İLETİŞİM BECERİLERİ

KİŞİSEL GELİŞİM (İLETİŞİM TEKNİKLERİ – İLETİŞİM BECERİLERİ ) İLETİŞİM BECERİLERİ - 50 ALTIN KURALI Karşılıklı konuşurken, telefon ederken, mektup yazarken dikkat edilmesi gerekenler... KISACASI daha etkin bir iletişim için nasıl bir beceriye sahip olmamızı tarif ediyor aşağıdaki öneriler… Her gün çok sayıda kişiyle değişik yollarla iletişim kuruyoruz. Kimileriyle karşılıklı konuşuyoruz, kimilerini telefonla arıyoruz, zaman zaman da mektup yazarak bağlantı sağlıyoruz. iletişim sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar uzun bir liste halinde yer alıyor. İnsanlarla iletişim kurarken dikkat etmemiz gereken ilkeler: 1. Karşınızdakini dinlemesini bilin. 2. Sabırlı olun. 3. Esnek olun. 4. Sizi dinleyenlerin anlayacağı sözcükler seçin. 5. İnsanların gönlünü almaktan korkmayın. 6. Sinirlerinize hakim olun. 7. Şaka yapacağın...Devamını Oku »

İletişim- İletişim Kurma- İlişki- Bayan

İLETİŞİM- İLETİŞİM KURMA- İLİŞKİ- BAYAN

İLETİŞİM- İLETİŞİM KURMA- İLİŞKİ- BAYAN İLİŞKİ KURMA SANATI Erkekler genellikle kadınları bir kez mutlu ettikten sonra bu durumun hiç değişmeyeceğin! varsayarlar. Bir kez sevgilerin! : kanıtlayınca, kadının sonsuza dek bunu anımsamasını bekleyip bir daha yinelemek zorunda kalmak istemezler. Erkeklerin görüş açısından bakıldığında bu yaklaşım son derece mantıklıdır. (iletişim , ilişki kurma, iliski , kişisel gelişim , ilişkiler, erkek , kadın , erkekler , kadin , bayan , kızlar) Ne var ki, kadınlar bu tutumu kolayca kabullenemezler. Bu yaklaşım kendi iç gerçeklikleriyle tutarsız gibi görünür. Bir kadın özel, değerli, anlaşılabilir ve sevgiye layık biri olduğunun sık sık yinelenmesinden mutlu olur. Erkeklerin de güvence verilmesine gereksinimleri vardır ama bu duyguyu işleriyle tatmin ederler. ; Kadınlar ise kurdukları ilişkiden güvence almak isterler. Bir erkeğin işleri iyi gitmezse, kendi değerinden ...Devamını Oku »

Sözsüz İletişim Nasıl Sağlanır?

SÖZSÜZ İLETİŞİM NASIL SAĞLANIR?

İletişimin diğer öğelerinden biride sözsüz iletişimdir. Günlük yaşamda gerçekleştirilen ilişkilerde başvurulan bir yöntemdir. Sözsüz iletişim bazen anlam yaratmada, çoğu kez bilincinde olmaksızın ama kaçınılmaz olarak sürekli kullanılan bir iletişim biçimidir. İletişimde kullanılan ses tonlaması, yüz ifadeleri, mimikler, beden hareketleri, jestler sözsüz iletişimin bir parçasıdır. Bu özellikler ancak sözlü iletişimle birlikte etkin olur. Sözsüz iletişim, iletişim yokluğunu olanaksızlaştırma, duygu ve coşkuları yetkin biçimde dile getirme, bireyler arası ilişkileri tanımlama ve belirlemede, güvenilir iletiler sağlamada önemlidir. Tüm bunlar kültüre göre biçimlenir. Değişik kültürlerde farklı anlamlar taşıyan sözsüz iletişimin sembolleri vardır. Susma , İsteme ve gerekli olduğu durumlar dışında bireye çoğu kez sıkıntı ve bazen acı veren olgudur. Çok uzun süre susmak ya da başkaların sürüp giden sessizliği gerilimlere neden olabilir. Eşler arasında uzun süre suskunluğun kavgadan daha kötü...Devamını Oku »

İletişim Hikayeleri

İletişim Hikayeleri

İletişim Hikayeleri Adamın biri, ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezindikten sonra yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan çocuğa: - Buraların yabancısıyım, demiş. Parkın hemen yanı başındaki fırını arıyorum, çok yakın olduğunu söylediler. Çocuk, arabanın penceresini iyice açtıktan sonra: - Ben de buraya ilk defa geliyorum, demiş. Ama sağ tarafa gitmeniz gerekiyor herhalde. Adam, çocuğun da yabancı olmasına rağmen bunu nasıl anladığını sormuş ister istemez. Çocuk: -Ihlamur çiçeklerinin kokusunu duymuyor musunuz? diye gülümsemiş. Kuş cıvıltıları da oradan geliyor zaten. - İyi ama, demiş adam, bunların parktan değil de tek bir ağaçtan gelmediği ne malûm?<...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık