Etkili İletişim

İletişim Kurma Ortamlar

İletişim Kurma Ortamlar

İletişim Kurma Ortamlar İletişim hemen her yerde kurulabilir. (Okula, İşyerine, arkadaş ortamına aktarıla bilir.) *Konuşa bileceğiniz yerlerde ailece yürüyüşlere çıkın. *Eşinizi günde birkaç kez arayın. * Çocuklarınızla birlikte futbol oynayın. * Onlarla alış-verişe ya da yemeğe çıkın İletişimi olumsuzlukları Telefon televizyon ve bilgisay...Devamını Oku »

Kendini Anlatmak

Kendini Anlatmak

Kendini Anlatmak Daha açık ve şeffaf olmanın pek çok avantajı vardır. Samimi sevgi ya da yakın bir insani etkileşim yoktur ki arkadaşlık ve güvenle paylaşılmasın. Yaşam, birkaç duygusal risk almadan çok sönük ve renksiz olacaktır. Pek çok kimse, kişisel bir olayı, belki utanç verici olsa bile, açığa vurduklarında, diğerlerinin "Ben de aynı şekilde hissediyorum" ya da "Ben de buna benzer bir şey yaptım" gibi cevaplar aldıklarım keşfettiler. Kendinizi dostlarınıza açmaya karar verdiğinizde, bu içten olmalıdır Birçok insan arkadaşlık ilişkilerinde ve diğer mücadelelerinde, karşı savunmacı bir davranış içinde olur ve paylaşmaktan gelen zevki kaçırırlar, Kendi bilgileriniz! elde etmenin en iyi yollarından biri, başkalarına güven duymak ve ...Devamını Oku »

Eleştirilmek

Eleştirilmek

Eleştirilmek Kim hayatı boyunca eleştirilmeden yaşayabilir? Hiç kimse! Çok az insan eleştiriye nasıl doğru cevap vereceklerini ya da nasıl etkili bir şekilde başedeceklerini bilir. Temel olarak eleştiri üç kategoriye ayrılır; yapıcı, yıkıcı ve gereksiz eleştiri. Gereksiz eleştiriyi en iyisi görmezden gelmektir. Bazı kişiler her şeyi ve herkesi o kadar eleştirirler ki eleştirel yorumlarının içinde yuvarlanırlar. Ve bu durum için elde yapacak hiçbir şey yoktur: "...ve kız kardeşinin pürtüklü dizleri var." Gereksiz eleştirilerin, bunun gibi, ne cevap, ne de duygusal olarak bir değeri vardır. Gerçekte, onları görmezden gelmek eleştiriyi yapanın aydınlanmasını cesaretlendirebilir. Yıkıcı eleştiri genellikle, bir saldın, bir karakter katli, tamamen aşağılama şeklinde gelir. Devamını Oku »

Eleştirmek

Eleştirmek

Eleştirmek "Neden bu kadar alıngan olmak zorunda, anlamıyorum. Tek yaptığını ona yapıcı bir eleştiriyle öneride bulunmaktı, fakat ona göre, kedisiniya da başka bir şeyi ni öldürmüşüm gibi davrandı. "Mac'in eleştirme özelliği, ona bir aşk ilişkisine daha malolmuştu. Yanı sıra bir boşanma, arkadaş edinmede sıkıntı ve hiçbir yere gitmeyen bir iş." Birçok insan, eleştirildiğinde çok hassalaşır ve çabucak üzülürler. Yöntem çift yönlü bir cadde gibidir; eleştirmeyi ve eleştirilmeyi eşitçe paylaşmak. Eleştiri, yapıcı bir nitelikle yapılsa dahi, karşıdaki kişi oldukça hassas olabilir ve öfke, üzüntü ya da suçluluk duygusuyla yanıt verebilir. Özellikle eleştiri bir senli mesajla gönderildiğinde savunmayı arttırabilir. İnsanlar, sen ile başlayan bir mesaj aldıklarındaDevamını Oku »

Boş Özürler Üzerine

Boş Özürler Üzerine

Boş Özürler Üzerine Ona öyle geliyordu ki, bu kelimenin ("Üzgünüm") büyüleyici bir etkisi vardı. Pek çok kişinin ondan yaralanıyor gibi görünmesini anlayamıyordu. Pek çok insan şöyle der: " Bana bir özür borcun var!" ve birisi bu büyülü kelimeyi söylemeyi reddedince aşırı derecede üzülürler. Açıkçası birçok insanın bu kelimeyi (üzgünüm) duymakta ısrar etmesini anlamak çok güç. Bir sürü kişi "Üzgünüm" Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık