Etkili İletişim

İletişim Becerileri

İletişim Becerileri

Newyork'un Posta merkezinde taahhtl mektup gndermek iin sırada bekliyordum. Taahht memurunun bir hayli yorulmuş olduğunu grdm. Kendi kendime: Bu insanı biraz sevindirmeliyim! dedim. Kendimi ona sevdirmek iin ona iyi bir şeyler sylemem gerekiyordu. Onun beğenilebilecek bir ynnn olup olmadığına baktım. Ve salarının gzel olduğunu grdm. Sıra bana geldiğinde O'na salarımın sizin salarınız gibi olmasını isterdim dedim. Memur mektubu tarttıktan sonra başını tatlı bir glmsemeyle: -Siz onları eskiden grmeliydiniz, zaman onları tahrip etti! dedi. Ben de syledikleri doğru olsa bile salarının hala ok gzel olduğunu ilave ettim. Bu szlerim onun ok hoşuna gitti. Bir sre konuştuktan sonra bana: Zaten herkes benim sa&cc...Devamını Oku »

İletişim Ve İlgi Uyandırmanın Yolları

İletişim ve İlgi Uyandırmanın Yolları

Roosevelt'i ziyaret edenlerin byk bir kısmı onun ok bilgili ve ok ynl oluşuna hayran kalıyorlardı. Roosevelt kimle karşılaşırsa karşılaşsın ona ne syleyeceğini bilir, onun ne iş yaptığını, bunu nasıl başardığını anlatırdı. Roosevelt, bunu nasıl mı başarıyordu. Gayet kolay. Grşeceği kişiyle konuşmadan nce misafirinin hangi konuyla ilgilendiğini tahmin eder, ge saatlere kadar bu konu zerinde yazılan eserleri gzden geirirdi. nk Roosevelt her lider gibi bilirdi ki, insanlar en ok ilgilendikleri konu hakkında sz sylemeyi severler, insanların kalbine girmenin en kolay yolu, onları ilgilendiren konular zerinde konuşmaktır. Bunu ok iyi bilen Yale niversitesi Profesr William Lyon Phelps diyor ki: Sekiz yaşında olduğum sıralarda teyzem L...Devamını Oku »

Aile İçi İletişim

Aile İçi İletişim

Aile ii iletişimin nemi... İletişim engelleri... Anne baba 12 iletişim engelini kullanınca... Dinleme becerileri... Sorun zme becerileri... Her zaman bilinen bir sz vardır: Eğitim ailede başlar. Gerekten de, aile iinde ocuğa gerekli becerileri kazandırmaya alışırız. Ama ne kadarını ve nasıl? Zaten nemli olan da nasıl Aile iletişim becerilerini kullanmazsa, ocuk da bu becerileri kullanamaz. Aslında hayatta her şey başarı değildir. nemli olan ocuğun iinde bulunduğu sorusunun cevabıdır. Her aile başarılı ocuklar yetiştirmek ister. Bunun iin ocuklarına mmkn olduğunca iyi bir gelecek sağlamaya alışır. Onları iyi okullarda okutmak ister, bunun iin varını yoğunu ortaya koyar, tm zverisini ocuğun...Devamını Oku »

Etkili İletişim

Etkili İletişim

Başarılı bir iletişimin temel koşulları... iletişim, nitelikleri ne olursa olsun iki sistem arasındaki bilgi alışverişi olarak tanımlanabilir. Tanımdan da anlaşılacağı zere bilgi aktarımının iki ynl olması gerekmektedir. Bilgi aktarımı tek ynl, bilgilendirme ift ynl ise iletişim olarak adlandırılır. Bu tanım dikkate alındığında bireyler arasındaki her konuşma iletişim olarak adlandırılmaz. rneğin; anne babaların ocuklara, ğretmenlerin ğrencilere birtakım emirler verip onların tepkilerini dikkate almamaları iletişim olarak kabul edilemez. Başarılı Bir İletişimin Temel Koşulları Kişilerarası iletişim; insanların birbirlerine bilinli veya bilinsiz olarak iletmek istedikleri duygu ve dşncelerini aktardıkları bir sretir. Bu srecin baş...Devamını Oku »

Gençlerle İletişim Kurma

Gençlerle İletişim Kurma

Genci dinlerken ne yapmalıyız? İyi bir dinleyici olmak iin neler yapmalıyız? İletişim, nitelikleri ne olursa olsun iki sistem arasındaki bilgi alışverişi olarak tanımlanabilir. Burada en nemli olan nokta iletişimde bilgi aktarımının iki ynl olmasıdır. Bilgi aktarımı tek ynl ise bilgilendirme, ift ynl ise iletişim olarak adlandırılır. Dolayısıyla kişiler arasındaki her konuşma iletişim olarak tanımlanamaz. Ana babaların, ocuklarına, ğretmenlerin ğrencilerine birtakım emirler verip karşı tarafın yani ocuklarının ya da ğrencilerinin tepkilerini dikkate almamaları iletişim olarak kabul edilemez. Anne babalar ya da ğretmenler genelde genlerle iletişim kurduklarını sanırlar. Ancak ikaz, nerilerde bulunma, hatırlatma, yargılama gibi pek ok iletişim engeli ile aslında genci dinl...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık