Etkili İletişim

İletişim Becerileri

İletişim Becerileri

Schwab'ın istediği kadar verim alamadığı bir fabrikası vardı. Bir gn ustabaşı ile konuşuyordu: - Senin gibi becerikli birisi nasıl oluyor da fabrikadan istediği kadar verim alamaz? - Bilmiyorum. Btn işileri ok alıştırdım. Bir oğunu işten atmakla tehdit ettim. Ama başarılı olamadım. Schwab yakınında duran bir işiye sordu: - Bugn ka kazan elik erittiniz? - Altı. Schwab bir tebeşir parası alarak yere byk bir 6 yazdı. ıkıp gitti. Gece işileri geldiği zaman bu altı rakamının ne olduğunu sordular. Gndz işileri de: - Patron bugn burada, bize ka kazan elik erittiğimizi sordu altı cevabını verdik, buraya altı yazdı ve gitti. Ertesi gn Schwab fabrikayı yine dolaştı. Altı rakamı silinmiş ve yerine yedi yazılmı...Devamını Oku »

İletişim Becerileri Ve Yanlışlar

İletişim Becerileri Ve Yanlışlar

Birka yıl nce akrabalarımdan Jozefin Carnegie, ana sekreterlik yapmak iin Kansas'tan New York'a gelmişti. 19 yaşındaydı ve liseden yeni mezun olmuştu. Henz iş hayatını tanımıyordu. Bir gn onu eleştirmek zereydim. Kendi kendime dedim ki: Sen bu gen kızdan iki kat daha byksn! Tecrben ona oranla on katı daha fazla. O zaman bu ocuk, senin dşnceni kolay kolay kavrayamaz. Kavrayabilmesi iin onun biraz daha ok alışması gerekli. Sen bu gencin yaşındayken daha fazla hata yapıyordun. Biraz dşndkten sonra Jozefin'i eleştirmemeye karar verdim; aksine ona yaptığı hatayı anlatmak istediğimde Yanıldın kızım, ama zlme. Ben de senin yaşındayken bu trl hatalar yapıyordum. Tecrbe kazandıka bu hataları yapmamaya başlayacaksın. Ama bu işi şy...Devamını Oku »

İletişim Becerileri Ve Değer

İletişim Becerileri Ve Değer

Dostlarımdan Bayan Ernest Gent bir gn hizmeti tutmuş ve pazartesi gn işe başlamasını sylemiş, ayrıca onun daha nce alıştığı yere telefon etmişti. Kızın hakkındaki bilgiler pek iyi değildi. Kız işe başladıktan sonra Bayan Gent onu yanına ağırarak anlattı: - Nelli! Senin nceden alıştığın yerle konuştum. Senin namuslu, drst birisi olduğunu, iyi yemek pişirdiğini, ocuklara iyi baktığını anlattı. Ama temizliğe pek nem vermediğini ilave etti. Ben bu son ifadeye inanmadım. nk sen zerine temiz elbiseler giyen birisisin ve btn evi de bu şekilde temiz tutacağına ve seninle anlaşacağımıza inanıyorum. Bayanın syledikleri doğru ıktı, ikisi ok iyi anlaşıyorlardı. Bayan Gent'in ona olan gvenini sarsmamak iin ok iyi alışıyor ve evi &cce...Devamını Oku »

İnsanlar İletişim

İnsanlar İletişim

İnsanlarla ilgilenirseniz iki ay iinde ok dost kazanırsınız. Başkalarının sizinle ilgilenmelerini beklerseniz iki yıl iinde bir tane bile dost kazanamazsınız. Newyork'ta bir telefon şirketi telefon konuşmalarında en ok kullanılan kelimeyi bulmak iin geniş araştırmalar yapmıştı: Bu kelimenin ne olduğunu siz de tahmin etmişsinizdir: Ben 500 konuşmada bu kelime 3.990 kez kullanılmıştı. nk herkes Ben Ben diyordu. Arkadaşlarınızla ektirdiğiniz bir fotoğrafa bakarken resimde nce kime bakarsınız? Şayet siz herkesin sizinle ilgilendiğini sanıyorsanız şu soruya cevap verin: Bu gece lseniz cenazenize ka kişi gelir? Siz insanlarla ilgilenmezseniz insanlar sizinle niin ilgilensin? Biz başkaları zerinde iyi bir izlenim bırakarak onların bizimle ilg...Devamını Oku »

İletişim Becerileri Ve Dinleme

İletişim Becerileri Ve Dinleme

Geenlerde bir bri partisine katılmıştım. Bri oynamayı sevmem. Misafirler arasında benim gibi bri oynamayan bir bayan vardı. Bu bayan, benim grevim dolayısıyla seyahat ettiğimi ve Avrupa'da beş sene kaldığımı ğrenmiş olmalı ki bana Seyahatlerinizde grdğnz ilgin şeyleri anlatır mısınız? dedi. Kanepeye oturduk, kendisi kocasıyla birlikte Afrika'da yaptığı seyahatten yeni dnmş olduklarını syleyince: Afrika mı? dedim. Merak ettiğim yerlerden birisidir. Grmeyi ok istedim ama Cezayir'de bir gn kalmanın dışında Afrika'yı grme imkanım pek olmadı. Bana nasıl bir yer olduğunu anlatır mısınız? Afrika'da grdklerini bana kırkbeş dakika anlattı. Dikkat ettim ki bir daha bana seyahatlerim hakkında bir şey sormadı, neler grdğm&uu...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık