Etkili İletişim

:: İletişim Becerileri

:: İLETİŞİM BECERİLERİ

Şimdi benimsediğiniz bir değerler listesine sahipsiniz, fakat konuşmak kolaydır. Sz konusu değerleri yaşayıp yaşamadığınız stnde dşnmelisiniz. İşleriniz szlerinizi yansıtıyor mu? Bunu bulmanın bir yolu, yaşamınızda değerlerinizin sınandığı kritik anlara bakmaktır. Buna ciddiyetle eğilelim. Bir değer, bunu desteklemek iin bir bedel demeye hazır olmadığınız mddete bir değer değildir. Srekli yalan syleyip drstlğe inandığınızı syleyemezsiniz. Kısa bir sre nce yeni bir siyaseti daha nce muhalefetin elinde olan bir koltuğa seildi. Basın konferansının aılışında şyle dedi: Bu seim blgesindeki insanları temsil etmek iin gnde 12 saat, haftada 7 gn alışacağıma yemin ederim. Bu bir yalan mıydı? Bilmiyorum, fakat bu...Devamını Oku »

:: İletişim Becerileri

:: İletişim Becerileri

İLK YEDİ SANİYE * Başka insanları, onlarla karşılaştığımız ilk yedi saniye i-inde hemen değerlendiririz. Siz başkaları zerinde kısa srede hangi izlenimleri uyandırırsınız? * Yiyecek, barınma ve giyecek, insanın yaşamını srdrebilmesi iin gerekli olanlar listesinde her zaman yerini almıştır. İletişim de o gruba dahildir. * İyi iletişim, iyi sohbet ile başlar. * İletişim, dinleme, tepki verme, coşku, empati ve karşılıklı olarak dşnceleri anlamadan oluşan bir sanattır. * İletişim, paylaşılan bir anlama srecidir. * Başarının yaygın belirleyicisi, temel iletişim ilkelerini anlama.ve onları etkili olarak uygulamadır. * Her iş tanımında st kapalı ya da aıka belirtilen gerekli koşul, etkili bir iletişimci olmaktır. * İletişimde en yaygın on problem şu...Devamını Oku »

::İletişim Daima Bir Diyalogtur

::İLETİŞİM DAİMA BİR DİYALOGTUR

İyi iletişimin sırrı, tutarlı olarak tm durumlarda, elinizden geldiğince kendiniz olmanızdır. Tm iletişim bir diyalogtur. Siz, (konuşmacı) dinleyicilere sembolleri (kelimeler, yz ifadeleri v.b....) seer ve gnderirsiniz. Dinleyiciler konuşmayabilirler, ancak onlar da size semboller -rneğin, yz ifadeleri ve beden dili ile- gnderirler. Size geri gelen o sembolleri anlamlandırmayı ğrenin. Şimdiye kadar tanımış olduğum en iyi iletişimciler, mesaj gnderme tarzlarını durumdan duruma hi değiştirmezler. Bir konuşma yaparlarken, itenlikle yapılan bir sohbet sırasında ya da televizyonda konuşmaya dayalı bir gsteride kendileri ile grşlrken, hep aynı şekilde davranırlar. 1960'lı yılların sonunda, Mike Douglas'ın TV'deki konuşma gsterisinde, sorumlu yapımcı olarak, program konuklarının...Devamını Oku »

:: İletişim Kur Ya Da Öl

:: İLETİŞİM KUR YA DA ÖL

Yzbaşı Kızıl Eugene McDaniel, Kuzey Vietnam'da vurulup dşrlen ve altı yıl boyunca savaş esiri olarak kalan bir donanma pilotuydu. Yara izleri ve Şehitler adlı kitabında esirlerin morallerini korumak iin birbirleriyle iletişim kurmaya duydukları mthiş gereksinimi anlatır. Yzbaşı, eğer iletişim kuramazlarsa savaş esirlerinin ok daha erken lme eğiliminde olduklarını belirtiyor. Yzbaşı McDaniel, birok kez, zellikle tek başına hapsedildiğinde, diğer esirlerle bağlantısını srdrme abalarından vaz gemeklense, işkence grmeye katlanmıştır. Esirler, tabakların altına yazmaya, ksrmeye, Şarkı sylemeye, duvarlara vurmaya, glmeye, kazımaya yada alfabenin bir harfini iletmek iin amaşırları belirli sayıda ırpmaya dayanan karmaşık bir iletişim sistem...Devamını Oku »

:: İletişim Ve Dinleme

:: İLETİŞİM VE DİNLEME

Dinleme ve tepkide bulunma konusunda yoğunlaşın. Bir haber yayınını izlerken, kendinizi tamamen gevşek bırakın ve sonra sanki yznz sizin tek iletişim aracınızmış gibi, yalnızca yznz kullanarak, o hikye ile ilgili duygularınızı hayali bir nc kişiye iletmeye alışın. Ayna karşısında aynı alıştırmayı, farklı ykleri zihninizde tasarlayarak ve onlarla ilgili duygularınızı iletmeye alışarak, tekrarlayın. Hayatınızdaki ok mutlu bir anı, ok zgn bir anı ve kızgın olduğunuz bir durumu, korkmuş ya da kaygılı olduğunuz bir anı dşnn ve sanki dilsiz biriymiş gibi tm bu duyguları gstermeye alışın. Yznzn nasıl hareket ettiğini iyice inceleyin ve nasıl hissettiğinize dikkatinizi yoğunlaştırın. yle ki aynaya bakmadığınızda d...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık