Etkili İletişim

:: Yeni İletişim Teknolojileri Ve Gazeteler

:: Yeni İletişim Teknolojileri ve Gazeteler

Bugn, baskı teknolojisindeki baş dndrc gelişmelerin bir sonucu olarak, gazetelerin sadece biimi değil; muhtevası da srekli değişiyor. Buna bir de, gazetelerin rekabet etmek zorunda oldukları diğer kitle iletişim araları (televizyon, uydu yayıncılığı, teletekst, bilgisayar ağları vb.) teknolojisindeki gelişmeleri eklerseniz, gazete ve gazetecilik kavramlarının nasıl bir değişim zorlamasıyla yz yze oldukları daha iyi anlaşılır. Nitekim bugn dnyanın her yerinde televizyonla rekabet etmek zorunda kalan gazeteler, okuyucularını muhafaza edebilmek iin, yeni yeni yntemler geliştirmektedirler. Televizyon yayınlan, bir yandan haberleşme hızını ve apını olağanst artırırken, bir yandan da bizzat haber kavramının kendisini değiştirmektedir. Gnmzde, televizyonun etkisiyle, ancak grs...Devamını Oku »

:: Kitle İletişim Aracı Olarak Radyonun Özellikleri

:: Kitle İletişim Aracı Olarak Radyonun Özellikleri

Radyo, gazete ve dergi gibi basılı aralara oranla işitsel olmasıyla bir farklılık taşır. Televizyon ise, ayrıca grsel olma zelliğine sahiptir. Radyonun işitme duyusuna seslenmesi dinleyicinin dşnsel ve duygusal yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olur. Gazete okurken ya da televizyon seyrederken okuyucu/seyircinin sahip olamadığı bazı zgrlklere radyo dinleyicisi sahiptir. stelik mekan kısıtlılığı ve kendini yalnızca o işe vermek gibi bir zorunluluk da yoktur. Geri gnmzde televizyon izleme esnasında da birok başka işle meşgul oluyorsak da, yine de gzmz byk lde ekran grntlerini takip etmektedir; oysa radyo dinlerken daha ok gz nne getirme, canlandırma, dşnme gibi soyut eylemler elimizi ve gzmz bağla...Devamını Oku »

:: Televizyon Ve Kumanda Arasındaki İletişimsizlik

:: Televizyon ve kumanda arasındaki iletişimsizlik

ok sevdiğim bir arkadaşı ziyarete gitmiştim. Bir kış akşamının, uzun uzadıya devam eden sohbetlerinden birini yapıyorduk. Sohbete ylesine dalmıştık ki televizyonda akşam haberlerinin başladığını ge fark ettik. Arkadaş, haberlere bakmayı teklif etti ve elindeki kumandayı televizyona doğrultarak televizyonu amaya alıştı. Arkadaşım, televizyonun kumandasına basıyor, basıyor, basıyordu; ama televizyon tık demiyordu. Kumanda televizyonu aaramıştı. Kumanda ile televizyonu aamayacağını anlayan arkadaşım, kalktı televizyonun yanma gitti ve dğmesine basarak televizyonu atı. Oturduğu koltuğa tekrar dnerken tebessm etti ve Bazen tutukluk yapıyor diyerek izahatta bulundu. Televizyon aılmıştı aılmasına; ama haberlerin bulunduğu kanal yoktu ekranda. Arkadaş, yeniden kumandayı aldı eline. Kumandayı avu&c...Devamını Oku »

::Gençlerle İletişim Nasıl Kurulmalıdır?

::Gençlerle İletişim Nasıl Kurulmalıdır?

İletişim, gnderici ve alıcı olarak adlandırılan iki insan ya da insan grubu arasında gerekleşen bir duygu, dşnce, davranış ve bilgi alışverişi olarak tanımlanabilir. Btn iletişim biimleri doğumdan lme kadar hayatın nemli paralarını oluşturur, iletişim; dşnce ve grşlerin szl olarak karşılıklı alışverişidir. Başka bir tanıma gre: Bizim başkalarını başkalarının da bizi anlaması srecidir, iki birim arasında karşılıklı ilişkili mesaj alışverişidir. iletişim szl, yazılı, grsel, işitsel nitelikleri ne olursa olsun ebeveyn ve gen arasındaki bilgi alışverişi olarak dşnlebilir, iletişimde nemli olan bilgi aktarımının iki ynl olmasıdır. Bilgi aktarımı tek ynl ise bilgilendirme, ift ynl ise iletişim olarak ad...Devamını Oku »

:: İletişim Kurmada En Etkili Yöntem: Dinleme

:: İletişim Kurmada En Etkili Yöntem: Dinleme

Bir gence ulaşmanın en gzel yolu onunla konuşmaktır. Dikkate alındığını hissettirmektir. Ergenlik ağına gelen her ocuk, ebeveynleri tarafından bydğnn bilinmesini ister. Talimatlar yerine ailede szleşme yapılarak dzenin sağlanmasını ister. nk szleşme yetişkinlere zg bir uygulamadır. Aile iinde anne-baba gibi eşit şartlarda kabul grmeleri onları daha mutlu ve huzurlu kılar. Genlerin; szlerini, duygularını, kalb heyecanlarını, dinleme sayesinde, olumlu ynlere evirebilirsiniz. Evlerde haftalık yapılan aile toplantılarında samimi sohbetler onun kişiliğinin gelişmesini, ğrendiği manev duyguların pekişmesini sağlar. Gente edep anlayışı, edepli kişilerin bulunduğu ortamlarda gelişir. Problemlerini başka birine veya başka zamana havale ederek &ls...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık