EFT=Duygusal Özgürleşme Teknikleri

EFT=Duygusal Özgürleşme Teknikleri

EFT şu sıralar tüm dünyada yoğun bir ilgi gören ve pek çok kişi tarafından uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemi duygusal bir etkinlik olarak tanımlamak mümkündür. Yine de sadece duygusal rahatsızlıklar için değil bütün fiziksel rahatsızlıklar için de bu tekniği kullanmak mümkündür. Bedenimizdeki enerji akımlarının yeniden düzenlenmesi ve olumlu bir şekle çevrilmesiyle oluşuyor denebilir. Hem fiziksel hem de ruhsal rahatsızlıkları ortaya çıkaran bölgeleri ortadan kaldırıldığı bir gerçektir. Kişiler bu süreçten sonra kendilerini daha iyi ve mutlu hissettiklerini ifade etmişlerdir.

EFT bilinenin aksine kolay uygulanan ve kolaylıkla da öğrenilebilen bir tekniktir. Her yaştaki kişiye öğretilebileceği bir geçektir. Derin sorunlar ve rahatsızlıklarda yine de bir uzmanın gözetiminde gerçekleştirilmesi daha fazla yarar elde etmeyi sağlayıcı olacaktır. Kişiler bu tekniği öğrenmek için uygulamalı dersler olan bir seminere katılabilirler. Bu etkinliklerde bu tekniği uygulamalı bir şekilde öğrenmiş olurlar. Bu teknik bir kez öğrenildiği zaman hayat boyu kullanılabilir olacaktır. Ve kişi hem kendi için hem de çevresindekiler için bu tekniği faydalı bir şekilde kullanacaktır. EFT tekniği uygulanırken vücuttaki bozulan dengeyi tekrar kurmaya çalışır. Vücudun zaten sahip olduğu kendini iyileştirme gücünün tekrar farkına varmasına katkıda bulunur. Vücudun kendi içinde doğuştan beri var olan bu enerjiyi açığa çıkartır. Böylece vücut kendisini tekrar iyileştirmeye ve düzeltmeye başlar. Buna kişinin dokularının tekrardan yenilenmesi denebilir.

Sorunları çözmesinin dışında EFT aynı zamanda kişilerin yeteneklerini geliştirmesinde de etkili olacaktır. Yani kişiler iş ve sosyal yaşamlarında da bir iyileşme ve gelişme elde edeceklerdir. Bu teknik aynı zamanda ilişkilerin düzelmesinde de etkili olmaktadır. Yani kısacası söylemek gerekir ki EFT tekniği kişisel gelişim alanında gerçek bir devrim niteliği görmektedir. Bu tekniğin işe yaramasında sorun üzerine odaklanılması önemli bir yer eder. Ve sorunun çözümü için yapılacak olan ilk şeylerden birisidir.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık