Diksiyon

İzmir Diksiyon Kursu

İzmir Diksiyon Kursu

Diksiyon Sesimizin niteliği hakkında bilgi sahibi olabilmek için kimi basit paragrafları yüksek sesle birçok kez okumak yararlıdır. Böylelikle sesimizin başkaları üzerinde bırakabileceği etkileri ve kusurlarımızı öğrendikten sonra, sıkı bir çalışmayla sesin az çok eğitilebilmesi mümkündür. Ses doğru çıkaklarında çıkarılmalı ve iyi tınlamalıdır. Bazı sesler, tınısı bakımından kulağa hoş gelir; ama bazıları da ses tonunun iyi ayarlanamamasından ya da çok sert, çok tiz olduklarından kulağı tırmalar. Tınısız ya da donuk bir ses, inandırıcı olamaz ve beklenen etkiyi meydana getiremez. Bunun için çıkarılan ses, iyi ayarlanmış ve ahenkli olmalıdır. Söyleyişte en küçük bir yanlışa bile rastlanmamalıdır; ton değişikliği, duygu ve düşüncelerin bütün özelliklerini en iyi şekilde yansıtmalıdır. Diksiyonun çeşitli bölümleri vardır: heceleri belirtme, telaffuz, noktalama, ses perdesini ayarlama, inşat. Bazen ton ve tarz bakımından suniliğe kaçan, bazen günlük konuşma diline, gerçek s...Devamını Oku »

Antalya Diksiyon Kursları

Antalya Diksiyon Kursları

Eğitimimiz, bilgimiz, birikimimiz, yeteneklerimiz ne kadar iyi olursa olsun, bu donanımımızı doğru ve güzel konuşmayla karşımızdaki kişi ya da topluluğa aktaramıyorsak, sahip olduğumuz bu zenginliklerden, yeterince yararlanamıyoruz demektir. Dili doğru bir biçimde kullanıp, onu güzel, etkileyici bir konuşmayla aktarmak çağdaş bir kimliğin göstergesidir.
 Duygu ve düşüncelerimizi en iyi şekilde, en anlaşılır bir şekilde anlatabilmek için, sözcüklerin seçiminden, sesimizi ayarlamaktan, vurguları doğru yerde kullanmaktan, heceleri ayırmadan konuşmaktan, bunun içine jestleri, mimikleri ve diğer vücut dilini katmaktan bir bütün oluşturabiliriz. Ve buna da diksiyon diyebiliriz. Kendimizi, düşüncelerimizi, duygularımızı en iyi şekilde anlatabilmek için doğru kelimeleri seçmek çok önemli. Doğru kelimeleri yan yana getirip cümleler oluşturabilmek çok önemli. Bunları doğru ses tonuyla pekiştirmek çok önemlidir. Cümlelerin uzunluğu, kısalığı da diksiyonun konusu içine girer....Devamını Oku »

Antalya Diksiyon

Antalya Diksiyon

Güzel ve etkili konuşma becerisi günümüzde herkesin ihtiyaç duyduğu bir ayrıcalıktır. Ne kadar bilgi sahibi olursak olalım, kendimizi doğru ve güzel konuşarak ifade ettiğimiz zaman daha güçlü hissederiz. Toplumda her zaman fark yaratan bir konuşmacı olmak ve iletişimde bir adım önde olmak istiyorsanız; ne zaman, nerede, nasıl konuşacağınızı da bilmelisiniz. ...Temel konuşma becerilerini geliştirmek; özgüveninizi arttırır ve tüm ilişkilerinizde fark yaratmanızı sağlar. Eğitimin İçeriği: • Doğru Nefes Alma • Tüm Harflerle Doğru Telaffuz Alıştırmaları • Yazı Dili İle Konuşma Dili Arasındaki Farklılıklar • Türkiye Türkçe’sinin Standart Konuşma (İstanbul Ağzı) Kuralları • Akıcı ve Anlaşılır Konuşma Çalışmaları • Vurgu, Tonlama, Ezgi, Ulama, Durak vb. Kurallar • Doğru, Güzel bir Türkçe ile Kendini İyi İfade Edebilme Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır. ...Devamını Oku »

Diksiyon Eğitimi Antalya

Diksiyon Eğitimi Antalya

Toplum karşısında, mikrofon ve kamera karşısında konuşurken yüzleştiğiniz en büyük engel, korku ve heyecandır. İlk defa yaptığınız her iş önce heyecan ve korku oluşturur. Korku anında dolaşma sistemi içerisinde, gerginlikle orantılı olarak aşırı kortizol salgılar. Bu durum düşünce akışını engeller. Kişi bu anda olumlu duygularını kaybeder. Daha ileri düzeyde elleri ve hatta tüm vücudu titrer. Kalp çarpması ve kan dolaşımı hızlanır. Davranışların kontrol edilmesi zorlaşır. Adrenalin seviyesi yükselir, eller ve koltuk altları terler, ağız kuruluğu başlar, ses titremeleri oluşur. Doğru kelimeleri yan yana getirip cümleler oluşturabilmek çok önemli bunları doğru ses tonu ile birleştirmek en önemlisidir. Nereye daha fazla anlam vermek gerekirse oraya vurgu yapmakta çok önemlidir. Bazen anlatmak istediğimiz şeyi çok uzun cümlelerle zaman yine çok iyi bir söz söyleme sanatını kullanmış olmuyoruz. Diksiyon eğitimi ile katılımcılar anlaşılmama duygusu ve kaygıs...Devamını Oku »

Antalya Diksiyon Eğitimi

Antalya Diksiyon Eğitimi

Dil, insanlar arasında iletişimi en kısa ve kolay yoldan gerçekleştirir. Burada sözü edilen dil konuşma organı olan "dil" değil, anlaşma aracı olan "insan dili"dir. Hem yazı hem de konuşma dili "dil" sözcüğü kapsamında ele alınmaktadır. İnsanlar arasında birliği, düzeni, anlaşmayı sağlayan bu aracın doğuşu konusunda çeşitli savlar ileri sürülmektedir. Bu savlar kanıtlanamamakta; fakat mantığa en yakını dilin toplumsal bir varlık olan insanın gereksinimleri sonucu önceleri beden dili, sonra konuşma dili olarak oluştuğudur. İnsanoğlu anlaşmak için ilk önceleri beden dilinden yararlanmış, daha sonra beden diline konuşma dilini katmıştır. Konuşurken beden dilinden olabildiğince yararlanılmaktadır; çünkü beden dili konuşmanın daha etkili olmasını sağlamaktadır. Hiç konuşulmadan yaşanan bir günün olmadığı göz önünde bulundurulursa, konuşmanın yaşamımızda ne kadar çok yer tuttuğu ve önemli olduğu anlaşılır. İşte bu ünitede dil nedir, dilin doğuşu, dil - düşünce etkileşimi, dil - kültür ilişki...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık