Verimli Çalışmak Hakkında

Verimli Çalışmak Hakkında

Verimli Çalışmak Hakkında

Herkes bilir ki sıkı ve gayretli çalışmanın bedeli ödenir, fakat pek çoğu ne kadar çalışırsa o kadar fazla başarı elde edeceğine inanır.

"Durmadan çalışmak" işte bize durmadan söylenen şey. Dürüst olmak gerekirse biz bu ifadeye hiç inanmadık... Birisi burnunu görüp küçültmeyi istemedikçe. Tabi ki bu beceriksiz metaforun arkasında yatan nosyon, birileri hata yapmamalıydı. Fakat psikolojik çalışmalar göstermiştir ki,

• Hata yapmanın az bir derecesi sizin için iyidir ve sizi daha iyi yapar. Daha çok verimli olursunuz.

"Aralıksız çalışma"
ve "Ara vererek çalışma" ile ilgili yapılan çalışmalara göre aralıksız çalışma metodunu uygulayanlar, ara vererek çalışanlara oranla daha az başarılıdırlar. Aralıksız çalışmanın anlamı, bir işe hiç ara vermeden, dinlenmeden çalışmak, saplanıp kalmaktır. Bu şekilde çok çalışanlar, genellikle bir süre sonra fark ederler ki bedenleri ve zihinleri o kadar çok yorulmuştur ki, bu yüzden başarmaya değer sonuçlar için daha fazla çaba göstermek zorunda kalmışlardır. 

Ara vererek çalışma ise kısa ve sık molalarla çalışma stratejisidir. Ne yapıyorsanız bırakın ve on dakikalık bir yürüyüş yapın ya da bir arkadaşınızı arayın veya üzerinde çalıştığınız işten sizi uzaklaştıracak bazı aktiviteler yapın. Ara vererek çalışma yöntemin! kullananlar monotonluğu kırıp enerjilerini yükseltebilir ve daha "hızlı ve üretken" bir şekilde çalışırlar. Ara vererek çalışma, metaforik örümcek ağlarından kurtulmanıza yardım eder ve daha başarılı olmanızı sağlar (daha az hata yaparak). Ve işe döndüğünüzde kendinizi daha enerjik ve zinde hissedersiniz.

Verimli ve başarılı çalışmanın formülü;

• Ara vermeksizin saatlerce çalışmaya devam etmeyin.

• Arada bir, biraz miskinlik yapın ve kanınızdaki (kimyasal) yorgunluk ürünlerinden ve laktik asitten kurtulun.

• Akıllıca çalışın... Daha çok ya da uzun değil!

 ALINTI
 
 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık