Ders Çalışma

Ders Çalışırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ders Çalışırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ders çalışmayla ilgili bütün davranışlarımız ‘Çalışma kuralı ciddi bir faaliyettir.’ düşüncesiyle uygun olmalıdır. Ders çalışma ile dersle ilgili bir şeyler yapmayı birbirinden ayırmadığımız sürece bizim için en uygun neticeyi elde edemeyiz. Bundan dolayı evimizde bir çalışma köşemiz olmalı ve her gün bir başka yerde çalışılmamalıdır. Bu şekilde daha dikkatli ve verimli bir ders çalışma imkânı yakalayabiliriz. Bazı gençler ders çalışmayla, dersle ilgili bir şeyler yapmayı karıştırıyorlar. Dersle ilgili bir şeyler yapmakla ders çalışmak farklıdır. Çalışma kuralı ciddi bir faaliyettir. Bunu benimsememiz lazım. Bir atletin en önemli çalışması; antrenman ve yarıştır. Bir futbolcunun hayatındaki en önemli yaptığı faaliyetleri; antrenmanlar ve 90 dakikalık maçtır. Bir yü...Devamını Oku »

Yıllık Ödev Nasıl Hazırlanır?

Yıllık Ödev Nasıl Hazırlanır?

YILLIK ÖDEV NASIL HAZIRLANIR? GENEL ÖDEV HAZIRLAMA BİLGİLERİ 1.) Kullanılacak kaynaklar belirlenir 2.) Kaynaklarda konu ile ilgili bilgiler ve alt konu başlıkları aranır 3.) Konuyla ilgili ve uyumlu resim, grafik gibi görsel öğeler ve deneyler araştırılıp bulunur 4.) Konunun kapsamına karar verilir. 5.) Farklı kaynaklardan bulunan bilgi yazı resim grafik gibi unsurların hangilerinin kullanılacağı kararlaştırılır 6.) Kullanılacak resim yazı grafik gibi unsurlar bütünlük olacak şekilde birleştirilir. 7.) Ödev hazırlanır 8.) Kontrol edilir, eksiklik ve yanlışlıklar giderilir 9.) Yukarıdaki aşamalarda güçlük çekilen noktalar öğretmenlerle veya bilen kişilerle işbirliğine gidilerek üstesinden gelinmeye çalışılır.(Öğretmen ödevi yapmaya yardım etmez sadece yol gösterir) 10.) Her öğrenci hazırla...Devamını Oku »

Etkili Ders Çalışma Teknikleri

Etkili Ders Çalışma Teknikleri

ETKİLİ BİR DERS ÇALIŞMA TEKNİĞİ Ders çalışırken hepinizin kendinize göre yöntemleri vardır. Bu yöntemler bazen ortak bir payda da buluşurken bazen birbirinden çok farklıdır. Genelde işe çalışacağınız konuyu okumakla başlarsınız. Kiminiz bu okuma sırasında önemli bulduğu noktaların altını çizerken, kiminiz özet çıkarma yolunu tercih eder. Konuya doğrudan sorularla başlayanlar da vardır. Ya konudan sorular çıkarırlar ya da konu sonundaki soruların cevaplarını bularak öğrenmeyi tercih ederler. Ders çalışmadaki en temel nokta ise zihni o konuyu anlamaya programlayabilmektir. Zihninizi konuya hazırlamadan hangi yolla başlarsanız başlayın mutlaka eksikleriniz kalacaktır. İSOAT tekniği; bir konuyu bütün olarak çalışırken zihninizi ona tam olarak adapte etmenizi ve verimli bir çalışma süreci geçirmenizi sağlayan bir sistemdir. İSOAT’ ın açılı...Devamını Oku »

Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Taktikleri Nelerdir?

Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Taktikleri Nelerdir?

Etkili Ve Verimli Ders Çalışma Taktikleri Nelerdir? Ders çalışmayı canımız isteyince, aklımıza gelince yapılan bir iş olmaktan çıkarıp, belirli bir metot, plân ve program çerçevesinde yeniden düzenlemeliyiz. Metot Descartes, Metot Üzerine Konuşma isimli eserinde: "Metot, herhangi bir hakikati keşfetmek için zihnin kuvvetlerini kendine doğru çevirmek gereken şeyleri sıra ve düzen...Devamını Oku »

Ders Çalışma Yöntem Ve Teknikleri

Ders Çalışma Yöntem Ve Teknikleri

Ders Çalışma Yöntem Ve Teknikleri Okuma hızım/okuduklarınızı anlamayı azaltan sebepler nelerdir? 1. Yüksek sesle okumak veya okurken dudakları kıpırdatmak 2. Mekanik okumak - parmağınızı kelimeleri takip etmek için gezdirmek ya da aynı amaçla başınızı oynatmak 3. Kaynağı yanlış okumak 4. Yeterli kelime bilgisinin olmaması Okuma hızını arttırmak için: 1. Dikkatinizi ve konsantrasyonunuzu iyi toplayın 2. Dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak durun 3. Düzenli ve rahat bir ortam bulun 4. Bazı kelimeler ve cümleler üzerinde çok durmayın. Ancak konunun tamamını iyi anlayabilmek için ana...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık