Beyin

Beyninizi Aktif Hale Getirmenin Yolları

Beyninizi Aktif Hale Getirmenin Yolları

Beyninizi Aktif Hale Getirmenin Yolları Sağlıklı bir beyin, düşünmek, hatırlamak, çalışmak gibi gün içinde yapılan her şeyde önemli bir rol üstlenir. İnsan vücudunun diğer parçaları gibi, beyin de yaşlandıkça bazı becerilerini kaybedebilir. Eğer dikkat edilmezse, bu kayıplar daha fazla olabilir. Ancak yaşam tarzımızda yapacağımız bir takım değişiklikler ile sağlıklı bir beyne sahip olmak ve yaşam kalitesini artırmak mümkün. Beynin sağlıklı kalması için yapılması gerekenler… Yüksek eğitim almak beynin dostu Yaşlandıkça görülen mental azalma, beyin hücreleri arasındaki ilişkilerin değişmesine bağlıdır. Araştırmalar, beynin aktif tutulmasının, onun canlılığını artırdığını ve sinir hücrelerini ve onların birbiriyle olan ilişkilerini koruduğunu göstermekte...Devamını Oku »

Beyni Başarıya Programlama Yöntemi

Beyni Başarıya Programlama Yöntemi

Beyni Başarıya Programlama Yöntemi Geleceğinizi belirleyin ; Beyni programlayarak gelecekte yaşanacakların belirlenebileceğini kaydederek,"Zihinsel durumumuz, hayattan beklentilerimizi ve bunlara ulaşıp ulaşamayacağımızı belirler. İç iletişimin önemli olduğu kadar, ağzımızdan çıkan her kelime, tekrar kulaktan girerek beyni yeniden programlar." Beyin; her söylenene inanır. Bu sebeple biz neye inanın istiyorsak, beynimizi buna programlamak bu sebeple çok basittir. Örneğin her sabah aynanın karşısına geçip, gülüms...Devamını Oku »

Beyin Hakkında

Beyin Hakkında

Beyin Hakkında Beyin üzerine bildiklerimiz, vücudun diğer kısımlarına göre daha azdır. Ancak son yapılan araştırmalar, en fazla merak edilen bazı sorulara yanıt oluşturuyor. İşte size araştırmalardan ortaya çıkan, ilginç dört sorunun yanıtı: Beyin en fazla ne kadar bilgiyle baş edebilir? Yanıt: Cerrahlar, hava trafik kontrolörleri, otobüs sürücüleri Ğ stresli işlerde çalışan herkes - sürekli olarak hemen çözüm bekleyen çok yoğun bilgi akışına maruz kalırlar. Ancak beyin ne kadar bilgiyle baş edebilir? Avustralya'daki bilim adamları insanların belirli bir zaman diliminde ancak dört bilgi grubunu işlemden geçirebileceği sonucuna vardı. Bunun üzerindeki bir bilgi akışı kafaları karışıyor. Böyle bir durumda mantık yürütemedikleri için aldıkları kararlarDevamını Oku »

Beyniniz Etkin Kullanmanın Yolları

Beyniniz Etkin Kullanmanın Yolları

Beyniniz Etkin Kullanmanın Yolları İnsan beyni biyolojik bir bilgisayardır. Zeka ve hafızası güçlü insanlarla sıradan insanlar arasında zihinsel bilgisayarlarında çok az fark vardır. Ancak başarılı insanlar beyin bilgisayarlarını kullanmayı iyi bilmektedirler. Yaşadığımız olaylar, heyecanlarımız beynimize protein olarak şifrelenir. 2-3 gün sonra aynı olayları heyecanları ile birlikte hatırladığımızda beynimiz o bilgileri kayıtlı odacıktan yani disketten okur ve biz anlatmaya başlarız. Bütün bu bilgiler kimyasal ve elektriksel olarak kodlanmaktadır. İşte beynini iyi kullanan insanlar beyinlerindeki kimyasallara saygılı davranan insanlardır. Şu unutulmamalıdır. Beyinde bilgi akışı kimyasal ve elektriks...Devamını Oku »

Beyin Nasıl Öğreniyor

Beyin Nasıl Öğreniyor

Beyin Nasıl Öğreniyor Dünya hafıza şampiyonunkiyle bizim beynimiz aynı.. Bire bir.. Onunki bizimkinden daha gelişmiş değil... Fark şurada.. O kullanmasını biliyor, biz bilmiyoruz.. Dün örneklerle anlattım.. Konu önemli.. Herkesin öğrenmesi, çocuğuna öğretmesi gerek.. Beyin, kolumuzun kası gibi.. Hiçbir farkı yok.. Çalıştırmak gerekiyor.. Sadece çalıştırmak.. Peki ama nasıl? Beynimizi daha etkin nasıl kullanabiliriz? Bilgiyi ömür boyu unutmamak üzere bilinç altımıza nasıl yerleştirebiliriz? Lazım olduğunda nasıl o yerden çıkartıp kullanabiliriz? Öncelikle şunu söyleyeyim.. Bir şeyi öğrenmek için üç defa tekrarlamak gerekiyor.. En iyi yöntem de şu.. Bilgiyi beyne yükle.. Herhangi bir konuda çalıştıktan sonra uyu.. Burası ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5
Yukarı Çık