Çocuğa Düzenli Yemek Yedirme Yolları

Çocuğa Düzenli Yemek Yedirme Yolları

Çocuğa Düzenli Yemek Yedirme Yolları

Uzmanlar yemek yeme konusunda çocuğa çok fazla ısrar edilmemesi gerektiği uyarısında bulunuyor. Bedensel  ve psikolojik bir problemleri olmadıkça her çocuğun acıkıp öğün vakti geldiğinde yemek yiyeceğini söyledi. Bazı çocukların yemek yememeyi aile bireylerine karşı koz olarak kullanabileceğini vurguluyor, anne babaların yanlış tutumunun, bu durumun pekişmesine neden olduğunu ifade etti.

Yemek yemenin, bir çocuğun sıra dışı yapması gereken bir olay olmadığını, onun fizyolojik bir ihtiyacı olduğunu hatırlatan Aydın, normalde bir yaşından sonra çocuğun sofraya yetişkinler ile oturması ve yaşına uygun yemek yemesi gerektiğini dile getirdi.

**Ailelere  Tavsiyeler: Aydın, çocuklara yemek yeme alışkanlığı kazandırılabilmesi için ailelere şu önerilerde bulundu:  "Öğün vaktine iki saat kala çocuğa kesinlikle abur cubur verilmemelidir. Yemek saatinde çocuk sofraya çağırılmalı ve tabağına yiyebileceği kadar yemek konmalıdır. Yemek yeme konusunda çocuğa çok fazla ısrar edilmemelidir. Çocuk yemeğini yemeden sofradan kalkarsa kesinlikle o öğün içinde çocuğa abur cubur verilmemelidir. Çocuk tabağındaki yemeği bitirdiğinde mutlaka ödüllendirilmelidir. Çok fazla ısrarcı olunarak, tabak elde çocuğun peşinde dolaşılmamalıdır. Diğer bir öneri de, yemek yapmadan önce yemek çeşidi konusunda çocuğunuzun da fikrini alabilir ve yemek tabağını süsleyerek yemek saatini daha eğlenceli hale getirebilirsiniz."

DERLEYE.DRPİST

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık