BEDEN DİLİ

BEDEN DİLİ

Beden dili günümüzün en güçlü iletişim araçlarından birisidir.
İnsanlar doğal yapıları nedeniyle değişik beden diline sahiptirler, her insan anlatmak istediklerini konuşma dili ile birlikte kendine özgü bir takım hareketlerle anlatmaya çalışır. Bu davranış şeklinin bilinçaltı fiziksel bir reaksiyon olduğu bilinir, bu reaksiyonik davranışlar anlatılmak istenenin beden hareketleri ile doğruluğunun kanıtlanması amacına yöneliktir.
İletişimde beden dilinin konuşma dili kadar önemli ikinci bir güç olduğunun fark edilmesi sonucu beden dilinin iyi kullanılması konusundaki eğitim çabaları artırılmıştır.
Çoğu kez anlatılmak istenenler ile beden dili hareketlerinin birbirini doğrulamadığı nedeniyle verilmek istenen mesajların yerine ulaşmadığı gözlenmiştir. Başarısız bir iletişimde verilmek istenen mesajların yerine ulaşmaması hem zaman kaybına, hem de iş kaybına neden olmaktadır. Oysa şirketlerde temel ilke verilmek istenen mesajların eksiksiz ve zamanında yerine ulaşmasıdır.
Bir mesajın eksiksiz ve zamanında yerine ulaşması için konuşma dili ile birlikte beden dilininde mükemmel kullanılması gerekmektedir.
Bir mesajı kötü beden dili ile vermeye çalıştığınızda Çabalarınız boşa gider, istenileni başarmazsınız.
 
Günümüzde beden dilini etkin kullanmanın en az anlatılan kadar önemli olduğu artık kabul edilmektedir. Beden bilini başarılı kullanmak mesajın iletimi ile birlikte konuşanın kişisel kalitesine, imajına, çalıştığı işyeri imajının olumlu algılanmasına, daha da ötesi ki bu oldukça önemlidir, kabul edilebilirliğine karar verilir.
Beden dilinde başarılı çalışanlar daha etkili olmaktadırlar, zira beden dilini iyi kullananlar kalite imajı çizmekte    ve hayranlık yaratmaktadırlar.
Yapılan bir araştırmada insanların:
Duyduklarının % 5'ini,
Gördüklerinin % 25'ini hatırladıkları saptanmış.
İnsanlar bilinçaltı olarak içlerinden geçirdiklerini görmek isterler.
Bu bir nevi rahatlamadır. Örnek: Sevgili, anna, baba, çocuk, çiçekler, sinema, tiyatro, kitap, deniz, manzara, gökyüzü, bulutlar, yıldızlar bunlardan bazılarıdır.
 BEDEN DİLİ HAREKETLERİ
Beden dili hareketleri beş ana başlıkta toplanır.
1.  Yüz ve baş hareketleri,
2.  El kol hareketleri,
3.  Vücut hareketleri,
4.  Oturuş şekli,
5.  Yürüyüş şekli,
Beden dili uygarlık görüntüsüdür, uygarlık insanın özünde vardır, insanın özünde olan bu uygarlığın kazanılması gerekir.
Yukarıda belirtilen beş madde öylesine birbirine bağımlıdır ki beden dilinin mükemmel kullanımı için beş kuralın da hatasız    kullanılması şarttır.
 DERLEYEN...EDİTÖR
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık