Beden Dili Eğitimi

Beden Dili(Sınıfta Beden Dilinizi Kullanın)

Beden Dili(Sınıfta Beden Dilinizi Kullanın)

Sınıfta Beden Dilinizi Kullanın Albert Mehrabian, sesin ve sözcüklerin öğrenciyi dinlete, bilmede ve dersi öğretebilmede çok önemli olduğunu söylemektedir. EI-kol hareketleri ve yüz mimikleri, ses tonunun güven verici ve sabit olması, konuşmadaki sözcük zenginliği... Tüm bu özellikler sınıf ta iyi bir ders işlenmesini sağlar. Ancak Albert Mehrabian bu üç özelliğin önem derecesini bulmak için yaptığı araştırma sonunda, bedenin %55, sesin %38, sözcüklerin %7 oranında etkili olduğunu ifade etmiştir. Yani beden dili, bir öğretmenin öğrenci tarafından en fazla dikkat çeken yönüdür. (beden dili Sınıfta Beden Dilinizi Kullanın) Buradan çıkan sonuç şu: Ne söylediğiniz değil, neyi nasıl söylediğiniz önemlidir. Beden dili sözsüz iletişimdir, davranış' tır bir bakıma... Öğrenci o an kısa aralıklarla sizin söylediklerinize dikkat etmeyecektir, davranışlarınıza bakacaktır. Bir okuldaki öğrenci topluluğunun genel hal ve hareketi, o okulun öğretmenlerinin nasıl öğretmenler olduklarını gösterir. Bir ö...Devamını Oku »

Beden Dili(4 Aydınlık Tünel)

Beden Dili(4 Aydınlık Tünel)

4 Aydınlık Tünel Nice bilge insanlar, yola gelmez eşkıya kılıklıları yola getirmişlerdir. Kimi zaman dağdaki çoban, anlattıklarınızı can kulağıyla dinler ve anlar da eğitim seviyesi yüksek kişi anlamaz... Dolayısıyla, eğitimli/eğitimsiz niteliğine takılmadan beden dilimizi harekete geçirerek personelimizi, öğrencimizi, vatandaşımızı "anlayan, anlaşılabilir olan" konumuna getirebiliriz. Beden dili bir tür zihinsel aktivitedir. Konuşurkenki performansın kalitesi bedene coşku verir ve 'beden dilini daha rahat harekete geçirir. Kelime ve kavramların bolluğu konu, şan insana cesaret verir. Yorum gücünün yüksekliği bedensel dili daha verimli, daha coşkulu hale getirir.(Beden Dili, 4 Aydınlık Tünel) İnsanlar neden anlaşılamamaktan şikâyetçidir? Sebebi aşağıdaki üç ifadede gizlidir: ASLINDA... , Okuduğunu anlamayan okumamıştır! , Dinlediğini anlamayan dinlememiştir! , Gözlemlediğini anlamayan gözlemlememiştir! Birinci Aydınlık Tünel => ANLAYABİLME TÜNELİ Okuduğunu Anlayabilme Dinlediğini Anla...Devamını Oku »

Beden, Beden Dili, Beden Dili Eğitimi

BEDEN, BEDEN DİLİ, BEDEN DİLİ EĞİTİMİ

BEDEN, BEDEN DİLİ, BEDEN DİLİ EĞİTİMİ, BEDEN DİLİ ve SÖZLER Gözlerin içine bakarak konuşma samimiyeti artırıyor. Sürekli saçlara, burna dokunmak ise yalan belirtisi vb.. insanın beden dilinin kendisini ele verdiğini söylenmektedir. Karşımızdaki kişinin gözlerine bakarak konuşma, samimiyetin ilerlemesine yardımcı olur. Beden dilinin 10 kuralı şöyledir: 1- Gözlerini kaçırarak konuşmak, güven eksikliği ya da karşıdaki kişinin üstünlüğünü kabul etme olarak yorumlanır. (beden, beden dili, beden eğitimi,) 2- Birini direkt karşınıza alarak konuşmak, ona önem verdiğinizi gösterir. 3- Dik durmak güvenli bir insan olduğu izlenimini verir. 4- Eli yumruk haline getirerek konuşmak güç gösterisidir. Bazen de kararlılık olarak yorumlanır. (beden, beden dili, beden eğitimi,) 5- Kelime eksikliğini tamamlamak amacıyla kullanılan el kol hareketleri ifade güçsüzlüğüdür. ...Devamını Oku »

Beden, Beden Dili, Beden Dili Eğitimi

Beden, beden dili, beden dili eğitimi

Beden Dilinde Tavlayan & Tavlanan Kim tavlayan, kim tavlanan? Tavlayan düşünülünce hep erkek akla gelir; tavlanan denilince de ilk akla gelen kadınlardır. Aslında gerçekte durum hiç de öyle değil. Bu, bir zaman ve mekân olayıdır. Evlenmeden önce erkek tavlayan kadınsa tavlanandır. Evlendikten sonra kadın tavlayan, erkek tavlanan haline döner. Hal böyle olunca, doğal olarak kadın ve erkeğin beden dilleri de zaman ve yere göre farklılık gösterir. Evlenmeden önceki erkeğin beden diliyle evlendikten sonraki beden dili aynı mıdır? Aynı şey kadın için de geçerlidir. Kadının evlenmeden önceki ve sonraki beden dili aynı kalır mı? Kesinlikle hayır. Çünkü roller aksine dönüyor. Tavlanan, tavlayan olduğu zamandaki beden dilini kullanmaz. Tavlayan erkek gözlerini kullanır. İlk tavlama aracı gözlerdir. Nezaket ön plandadır. "Üstüne gül koklamam" nameleri öylesine söylenir. Kadının beden dili aslında bu süreçte daha içtendir. Erkek her ne kadar ta...Devamını Oku »

İzmir Beden Dili Eğitimi

İzmir Beden Dili Eğitimi

Hayatımızda Beden Dilinin Önemi; Beden dilinin kullanımı insanlığın var oluşuyla eş zamanlıdır. İletişimde bir jestin bir mimiğin anlam kazanabilmesi için algılanması gerekir. Yapılan araştırmalarda insan yüzünün 250 000 değişik ifadeyi anlatabildiği belirtilmektedir. Bazı jest ve mimikler hemen hemen her ulus için aynı anlamı taşırken bazıları da ulustan ulusa farklı anlamlar içermektedir. Jest ve mimikler konuşmaya yardımcı olurken konuşma da jest ve mimiklerin algılanmasını sağlar. Genel bir ifade ile konuşma esnasında bakışma düşünme ile sıkı sıkıya bağıntılıdır ve kişinin olaydan ne kadar etkilendiğini gösterir. Bakışın çok çeşitli alan özel şekillerini ve fonksiyonlarını daha iyi kavrayabilmemize yarar. Bir konuşma esnasında katılımcılar üzerinde kolaylıkla gözleyebileceğimiz bakışma davranışı vardır. Ellerin kenetlenmesi, kolların kavuşturulması ilişkiyi olumsuz yönde etkilerken, kolları kavuşturmadan bacak bacak üstüne atmadan oturmak ve elleri açarak öne doğru eğilme...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık